Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni – SP

Nigerija - Argentina
0

Argentinci na mundialu niso pretirano prepričljivi, a so vseeno – predvsem po zaslugi izjemnega Lionela Mesija – vpisali dve zmagi in se uvrstili v osmino finala. Nigerija je z zmago proti BiH dokazala, da ni slaba reprezentanca in je povsem sposobna izvleči remi. Slednji ustreza obema ekipama.
Nogomet - Mednarodni – SP

BiH - Iran
1
Bosna in Hercegovina je brez možnosti za napredovanje, vseeno pa je želja izbrancev Safeta Sušića, da se od svojega prvega mundiala poslovijo z zmago. Kvaliteta je na njihovi strani, vprašanje je le, ali je selektor po porazu proti Nigeriji uspel nogometaše ustrezno motivirati.

Nogomet - Mednarodni – SP

Honduras - Švica
2
Predstava Švicarjev na SP niti približno ni taka, kot se to pričakuje od šeste reprezentance na lestvici Fife. Proti Francozom so doživeli pravcato blamažo, a po zaslugi srečne zmage proti Ekvadorju ostajajo v igri za napredovanje. Na papirju je Švica zagotovo močnejša, vprašanje je le, ali je to sposobna dokazati tudi na igrišču.

Nogomet - Mednarodni – SP

Ekvador - Francija
2
Francozi bodo tudi v primeru poraza zaradi visoke gol razlike osvojili prvo mesto v skupini. Nocoj bo njihov selektor najverjetneje odpočil nekatere nosilce, priložnost pa ponudil rezervistom na klopi. Vseeno je težko verjeti, da bi Ekvador uspel premagati galske peteline, ki v Braziliji zaenkrat nastopajo enkratno.