Šarapova je deset let po svojem triumfu na travi, ko je pri 17 letih v finalu premagala Američanko Sereno Williams, dobro začela nastope v All England Clubu in gladko odpravila Murrayjevo, šele 247. igralko z lestvice WTA, ki je na glavnem delu turnirja nastopila s posebnim povabilom prirediteljev. Zmagovalka letošnjega odprtega prvenstva Francije je za zmago potrebovala vsega 58 minut.

Blestel je tudi Federer, ki je pot do osmega naslova na "sveti travi" začel z gladko zmago nad Lorenzijem, ki je bil povsem nebogljen in je tako izgubil vseh svojih 13 dvobojev na turnirjih za veliki slam. Četrti nosilec, 17-kratni zmagovalec grand slamov, je pred letom dni izpadel že v drugem krogu, tokrat pa je 32-letni Švicar slavil gladko zmago z devetimi asi in kar 36 "winnerji".

"Vedno je lepo z gladko zmago začeti turnir. Prvo oviro sem preskočil. To je pomembno, kajti igrišče tukaj lahko precej drsi. Zelo sem motiviran in prepričan, da lahko tukaj vnovič zmagam," je dejal Federer.

V drugi krog je gladko napredoval tudi Federerjev rojak, letos zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije Stan Wawrinka, ki je slavil prvo zmago v Wimbledonu od leta 2011. Tretji igralec sveta, a peti nosilec v Wimbledonu Wawrinka je s 6:3, 6:4, 6:3 premagal Portugalca Joaa Souso. Avstralec Lleyton Hewitt, zmagovalec Wimbledona leta 2002, ki tako kot Federer igra že na svojem 61. turnirju velike četverice, je za uvod premagal Poljaka Michala Przysieznyja.