Billy Idol je od pionirja punka do svetovne superzvezde že več kot tri desetletja med največjimi in najbolj prepoznavnimi imeni popularne glasbe. Z zmagovito kombinacijo karizme in šarma, punk uporništva, neposredne energije in udarnosti rocka, zapeljivih melodij in pop plesnih ritmov je s svojim stilom sooblikoval sodoben pop rock zvok.

V zgodovino se je zapisal z vrsto uspešnic, kot so Rebel Yell, Dancing With Myself, White Wedding, Mony Mony, Flash For Fantasy, Cradle Of Love, Hot In The City, Sweet Sixteen, Eyes Without A Face, To Be A Lover, Catch My Fall in drugimi.

William Michael Albert Broad, rojen leta 1955, je glasbeno pot začel pod vplivom zgodnjega punka. Nadel si je ime Billy Idol in prvo slavo doživel kot pevec britanske punk skupine Generation X. Po njenem razpadu leta 1981 je začel samostojno kariero v ZDA.

Sodeloval je s številnimi glasbeniki, kot so Slash, Toni Iommi, Derek Sherinian in drugi, s skupino The Who je nastopal v rock operah Tommy in Quadrophenia. Objavil je sedem studijskih albumov. Trenutno je zaposlen z novo studijsko ploščo in avtobiografijo, ki bosta izšli oktobra letos.

K slovenskim oboževalcem bo prišel skupaj z dolgoletnim glasbenim partnerjem, priznanim virtuozom na kitari Steveom Stevensom, so sporočili iz Agencije Antonov.