Postarana tla

Po tleh položite opeko, keramične ploščice, les ali druge materiale, ki so videti starinski. Že samo tla v prostoru pričarajo občutek arhaičnega, zato izberite tople odtenke, na primer rjave in rdečkaste barve talnih oblog.

Opeka za obloge

Tla ali stene obložite z opeko, ki deluje starinsko prav v vsakem prostoru. Z njo obložite zunanje vrtne poti, stopnice in teraso, lahko pa jo uporabite tudi za oblaganje obokov in drugih notranjih arhitekturnih elementov.

Starinski stil vrat

Vrata predstavljajo osrednjo točko in močno prispevajo k podobi celega doma. Izberite vrata v starinskem stilu, recimo takšna, ki so izdelana iz borovega lesa, da ustvarite topel in domač vtis.

Klasični ročaji omar

Zamenjajte ročaje na omarah in policah ter tako spremenite funkcionalni prostor za shranjevanje. Pritrdite težke kovinske ročaje, ki delujejo staro, na omarice v kuhinji in dnevni sobi.

Naravni materiali

Starinski slog pa lahko dosežete tudi z izborom naravnih materialov. Kombinirajte kamen, les in opeko, ki v prostor vnesejo povsem naraven videz. Z njimi ustvarite starinske arhitekturne elemente, kot so oboki nad vrati ali prehodih v stanovanju.

Starinska razsvetljava

Poskusite zamenjati modernejša svetila s tistimi v starinskem slogu. Izberete lahko denimo lestenec s kovinskim, najbolje železnim držalom, in okrasom, s starinskimi pa lahko zamenjate tudi druge svetilke v dnevni sobi ali kuhinji.

Dekoracija s starinami

Starinski videz enostavno dosežete, če v prostor dodate nekaj starinskih naprav, kot sta denimo ročni mlinček za kavo vaše babice ali stari likalnik na oglje. Za starinskimi predmeti pobrskajte na sejmu starin - zagotovo boste našli kaj lepega in uporabnega.

Vir: www.thisoldhouse.com