Najboljša slovenska teniška igralka na lestvici WTA je za napredovanje potrebovala uro in 21 minut, na koncu pa je slavila s 6:4 in 6:4. Hercogova je imela dober začetni udarec, poleg štirih asov je dosegla še 23 tako imenovanih "winnerjev", v naslednjem krogu turnirja z nagradnim skladom 31,35 milijona evra pa se bo pomerila s Čehinjo Lucie Šafarovo, ki je premagala Nemko Julio Goerges s 7:6 (3) in 7:6 (3).

"Zelo sem vesela te zmage. Po Hertogenboschu sem imela dovolj časa za trening in prilagajanje na travo, tako da je danes vse skupaj delovalo že mnogo bolje. Z dobrim servisom sem si odpirala priložnosti za napade s forehandom, kar je bil ključ do zmage. Na travi je potrebno vsako točko odigrati maksimalno natančno in predvsem agresivno. Ni ravno lahka naloga, a danes mi je uspela. Tako raven igre bom skušala obdržati tudi v drugem krogu," je po današnji zmagi dejala Hercogova.

V Wimbledonu je navdušil tudi 23-letni Rola. Lanski posamični prvak v ameriški študentski ligi NCAA in sredozemskih iger v turškem Mersinu je imel na današnjem dvoboju proti pet let starejšemu tekmecu s Pirenejskega polotoka škarje in platno v svojih rokah, predvsem v drugem nizu, ko je Andajurju venomer odvzel začetni udarec, po uri in 39 minutah dolgem dvoboju pa je zmagal s 6:3, 6:1 in 6:4.

V naslednjem krogu ga čaka izjemno močan tekmec, ljubljenec domačega občinstva - Škot Murray, ki je lani prekinil kar 77-letno britansko sušo in slavil na bržkone najbolj prestižnem teniškem turnirju na svetu. Murray je v današnjem uvodnem krogu na centralnem igrišču premagal Belgijca Davida Goffina s 6:1, 6:4 in 7:5.

Od treh slovenskih predstavnikov je bil neuspešen le Bedene. Srečni poraženec kvalifikacij je bil brez moči proti 20. nosilcu turnirja, Južnoafričan je po uri in 48 minutah slavil s 6:3, 7:5 in 6:2.

V nadaljevanju turnirja bosta poleg Hercogove in Role nastopili še dve Slovenki. Veteranka Katarina Srebotnik in Andreja Klepač bosta tekmovali v konkurenci ženskih dvojic. Srebotnikova je združila moči s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta tretji nosilki, Klepačeva pa bo igrala s Španko Mario-Tereso Torro-Flor.