SoldatenKaffe, poimenovan po priljubljeni pariški kavarni, kamor so med drugo svetovno vojno zahajali nemški vojaki, so odprli leta 2011. Nahaja se v Bandungu, tretjem največjem mestu v Indoneziji. Leta 2013 je lastnik Henry Mulyana kavarno moral zapreti, ker so članki v lokalnih časopisih povzročili razburjenje tudi drugod po svetu.

Mulyana se je opravičil in obljubil, da bo svojo kavarno z enako tematiko odprl kmalu, odstranil pa bo le svastike. Leto dni kasneje je kavarna ponovno polna, vsi simboli pa ostajajo na svojih mestih. Mulyana je dodal le nekatere britanske, francoske, ameriške, japonske in nizozemske vojaške predmete iz časa druge svetovne vojne. Fotografiji Adolfa Hitlerja pa je dodal še fotografiji Winstona Churchilla in Stalina.

»Že od samega začetka trdim, da SoldatenKaffee ni nacistična kavarna, temveč samo kavarna urejena v skladu s tematiko iz druge svetovne vojne,« je pojasnil Mulyana. V kavarno pogosto zahajajo mladi, oblečeni v nacistične uniforme. »Imamo veliko gostov iz Evrope, ki jih okrasje ne moti, saj nanj gledajo z zgodovinskega vidika,« je še pojasnil Mulyana. Indonezijci o nacizmu ne vedo veliko, v državi pa živi tudi zelo malo Judov.