Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - SP

Brazilija - Kamerun/+1/
1

Brazilci nujno potrebujejo zmago, da slučajno ne zapravijo prvega mesta v skupini. Ker bi utegnili tudi Mehičani premagati Hrvate, je za »carioce« priporočljivo tudi, da zmagajo s čim višjo razliko. Ker igrajo doma in pred čustvenimi in glasnimi navijači, bodo Brazilci verjetno to tudi storili, glede na to, kako slabi so bili Kamerunci videti proti Hrvatom, poleg tega pa so se med seboj še prerekali in skoraj tepli, se jim tudi tokrat obeta debakel.

Nogomet - Mednarodni - SP

Nizozemska - Čile
0

Derbi skupine B, ki bo odločil zmagovalca skupine, ki se bo v osmini finala izognil Braziliji. Nizozemci so v prednosti zaradi boljše gol razlike, zato jim ustreza že remi in če bo izid izenačen, verjetno v končnici ne bodo na vsak način lovili zmage, kar še povečuje možnosti, da se bosta dve kvalitetni zasedbi, ki razmišljata o visoki končni uvrstitvi, nocoj razšli brez zmagovalca.

Nogomet - Mednarodni - SP

Hrvaška-Mehika (vsota 2,5 gola)
1 (=manj)

Tekma za biti ali ne biti za Hrvate, ki nujno potrebujejo zmago. A čaka jih zelo težka naloga, saj so Mehičani na prvih dveh tekmah prikazali zelo všečno igro, predvsem pa so blesteli z neprebojno obrambo, ki obakrat ni prejela zadetka. Ker Mehičanom ustreza tudi remi, ne bodo na vsak način iskali poti do gola, temveč bodo verjetno prepustili majhno pobudo Hrvatom in predvsem skrbeli, da bo čim manj priložnosti. Če se katera od mrež ne zatrese v uvodu tekme, bo verjetno bolj malo golov.

Tenis - ATP - Wimbledon

Tomic B. - Donskoy E.
1

Tomić je sicer dokaj nepredvidljiv igralec, a bi danes moral biti dovolj zbran in motiviran, da turnir v Wimbledonu začne z zmago. Igranje na travi mu zelo ustreza, zato je pričakovati, da se ne bo predolgo mučil s trenutno 114. igralcem sveta.

Tenis - ATP - Wimbledon

Anderson K. - Bedene A.
1

Bedene je na turnir prišel s precej sreče, saj je v kvalifikacijah izgubil, nato pa zaradi nekaterih odpovedi kot srečni poraženec le prišel v glavni žreb. Čaka ga dvoboj z 18. igralcem sveta, ki bo »našega Angleža« verjetno kar hitro postavil na svoje mesto in mu omogočil, da si nadaljevanje grand slama v njemu ljubem Londonu ogleda kot gledalec.