Na plačilni listi ima okoli sto zaposlenih

62-letni Sting je v odkritem intervjuju za britansko revijo Event časnika Mail on Sunday izrazil pričakovanje, da bo njegovih šest otrok (ima tri sinove in tri hčere) delalo za preživetje, poleg tega pa omenil, da za dediščino ne bo veliko ostalo.

»Povedal sem jim, da ne bo ostalo veliko denarja, saj ga vendarle sproti zapravljamo. Imamo veliko obveznosti. Kar dobimo, zapravimo, ostane pa ne veliko,« je stvaren nekdanji član zasedbe Police, ki ima na plačilni listi okoli sto zaposlenih.

»Denar bi jih le oviral«

»Na kraj pameti mi ne pade, da bi jim zapustil denarne sklade, ki bi jih le ovirali v življenju. Delati morajo, kar tudi vedo. Zato me tudi redko prosijo za karkoli, zaradi česar jih spoštujem in cenim,« je ponosen Sting. Če bi rabili pomoč, bi jim seveda pomagal, a do tega še nikoli ni prišlo, je razložil. Poudaril je, da se zaveda, da je težko biti njegov otrok. »Živijo v senci mojega bogastva. Težko je biti moj otrok, o tem se z njimi tudi veliko pogovarjam,« je izpostavil.

Na vprašanje, ali se čuti krivega za vso bogastvo, ki ga ima, je odgovoril, da nikakor ne. »Rad imam hiše, ki sem jih kupil, in rad sem v njih. Zelo hvaležen sem, da mi je uspelo zaslužiti toliko denarja,« je pojasnil. »Cenim denar, ker sem dolgo časa živel brez njega. A nisem milijarder. Dobro mi gre in ne morem se pritoževati, a vendarle mi ni bilo nič od tega podarjeno – vse sem prigaral. Kar poizkusite skoraj vsak dan po dve uri igrati in peti, nato pa skočiti na letalo in to ponoviti v drugem mestu. Težko je, a to zelo rad delam,« je zaključil.