Tudi osma dirka v sezoni je potrdila, da Mercedesa obvladujeta leto 2014 in da bosta sama odločala o nasledniku Sebastiana Vettla na prestolu kraljevske avtomobilistične discipline. Nemec Rosberg, zbral je 165 točk, ima po tretji zmagi v sezoni zdaj pred Hamiltonom že 29 točk naskoka.

Poraženec dirke v Avstriji pred 95.000 gledalci je bil prav svetovni prvak Vettel z Red Bullom, ki je imel na domači stezi v Spielbergu tehnične težave že v 2. krogu dirke, padel na zadnje mesto, nato kasneje preveč zaostal in po 35 krogih prekinil dirko. Za Vettla je bila to že tretja dirka letos, ki jo je končal predčasno. Močno je v uvodu zaostal tudi drugi voznik z Red Bullovimi krili Daniel Ricciardo, ki se je moral na koncu sprijazniti z osmim mestom.

Pred razprodanimi tribunami, Spielberg je gostil prvo dirko po letu 2003, je tekmo v uvodu najbolje začel Hamilton, ki se je takoj po startu z devetega prebil na peto mesto in po nekaj ovinkih na četrto za Rosberga ter se tako odkupil za sobotno napako. Spredaj sta bila še Williamsa z Bottasom in Brazilcem Felipejem Masso. Ta je prvo mesto izgubil po prvem postanku v boksih, ko so ga prehiteli kasnejši prvi trije.

Prav troboj Rosberg - Hamilton - Bottas je nato dirko zaznamoval vse od 27. kroga naprej, ko je trojici uspelo prehiteti Mehičana Sergia Pereza, ki se je zelo pozno odločil za prvi postanek in nekaj krogov presenetljivo celo vodil. Med vodilnimi je prvi v 40. krogu drugič v bokse zavil Hamilton, po drugem postanku prehitel Bottasa, Rosberg pa je tudi po vrnitvi obdržal prvo mesto.

V končnici sta bila v boju za zmago le še oba Mercedesa, Bottas trdno na tretjem mestu, po 60. krogu pa sta se za četrto mesto borila Felipe Massa in Fernando Alonso. Massa, najboljši v kvalifikacijah prvič po petih letih in pol, je bil uspešnejši.

V boju za zmago je Hamilton v zadnjih krogih prihajal vse bližje, imel dovoljenje za prehitevanje, a mu je za resen napad v končnici zmanjkalo tudi časa. Oba tekmovalca sta bila v končnici tudi nekoliko previdna, saj sta imela na svojih službenih vozilih težave z zavorami. Na koncu je Mercedes slavil šesto dvojno zmago v sezoni.