Triinpetdesetletni Wayne Gretzky je legenda svetovnega hokeja, ki je igro dodobra zaznamoval v osemdesetih in devetdesetih letih. V svoji karieri je igral tudi za Los Angeles Kings in New York Rangers, ekipi sta se letos pomerili v finalu lige NHL, s 4:1 so zmagali kralji Anžeta Kopitarja. Gretzkyja že drugi naslov kraljev v zadnjih treh letih ni presenetil, saj gre po njegovih besedah za odlično ekipo.

»Kralji imajo odličnega vratarja, enega najboljših branilcev v Drewu Doughtyju. Prav tako menim, da je Anže Kopitar izvrsten igralec, tretji najboljši na svetu za Sidneyjem Crosbyjem (Pittsburgh Penguins) in Jonathanom Toewsom (Chicago Blackhawks). Poleg tega je tu še trener Darryl Sutter, ki je velik strokovnjak. Presenetljivo je edino to, da so kralji trikrat zmagali sedmo tekmo v gosteh in da so zaostanek z 0:3 v zmagah preobrnili v svojo korist. Ni presenečenje, da so zmagali, presenečenje je le, kako jim je to uspelo,« je za avstrijsko tiskovno agencijo med drugim dejal Gretzky.

Kanadski zvezdnik, ki ima od leta 1988 tudi ameriško državljanstvo, si sicer nekoč še vedno želi postati trener, čeprav se je igra od njegovih časov precej spremenila. Po njegovih besedah je predvsem postala hitrejša. Ga pa po drugi strani v želji zaustavlja dejstvo, da bi moral kot trener znova veliko potovati, trenutno pa se nadvse rad posveča družini, saj ima s soprogo, ameriško igralko Janet Jones, pet otrok.