Diplomanti prava, ki poleg slovenščine obvladajo še dva uradna jezika Evropske unije, se lahko prijavijo za delovno mesto pravnika lingvista na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu, kjer trenutno iščejo kandidate s slovenščino kot maternim jezikom. Rok za prijavo je 1. julij. Več informacij na bit.ly/1szdJcq.

Študenti ali nedavni diplomanti agronomije ali sorodne študijske smeri, ki znajo dobro angleško, imajo vozniški izpit in so stari od 18 do 25 let, se lahko prijavijo za prakso na Danskem. Izbrani kandidati bodo imeli pokrite vse stroške bivanja. Praksa traja od šest do 18 mesecev. Več informacij na www.agrilida.dk.

Absolventi na začetku poklicne poti, ki znajo dobro nemško, jih zanimajo nemška družba, politika in zgodovina ter delovanje nemškega parlamenta, se lahko potegujejo za štipendijo, ki jo podeljuje nemški parlament, in odidejo na prakso v Berlin. Začela se bo 1. marca 2015 in bo trajala do 31. julija 2015. Štipendija znaša 450 evrov na mesec, poleg tega pa bodo imeli praktikanti tudi plačano nastanitev v študentskem domu in stroške prevoza. Rok za prijavo je 30. junij, več informacij pa je na voljo na http://bit.ly/1kQBjlW. slo