Rola in Hercogova sta bila med 128 udeležencev edinega grand slama na travi uvrščena neposredno, Bedene pa se je v glavni del turnirja uvrstil kot srečni poraženec kvalifikacij.

Na podlagi žreba sta se branilec naslova Škot Andy Murray in lanski finalist Srb Novak Đoković znašla v istem delu žreba in se bosta morebiti lahko pomerila že v polfinalu, v spodnjem delu lestvice pa sta pristala velika tekmeca Švicar Roger Federer in Španec Rafael Nadal. Oba Slovenca sta v zgodnji polovici razpredelnice, tako kot glavna favorita Đoković in Murray.

Murray, ki je lani končal 77-letno britansko sušo na "sveti travi", bo uvodni dvoboj odigral z Belgijcem Davidom Goffinom, prvi nosilec turnirja Đokovič pa se bo meril s Kazahstancem Andrejem Golubjevom.

V četrtfinalu Serena proti Šarapovi?

V ženski konkurenci lahko pride do velikega obračuna že v četrtfinalu, saj sta prva nosilka Američanka Serena Williams in peta nosilka Rusinja Marija Šarapova, zmagovalka Roland Garrosa, v isti četrtini žreba.

Srebotnikova tretja nosilka

Na turnirju bosta nastopili še dve Slovenki, veteranka Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, ki bosta tekmovali v konkurenci ženskih dvojic.

Srebotnikova je združila moči s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta tretji nosilki wimbledonskega turnirja dvojic. V 1. krogu pa se bosta pomerili z nemško-slovaško navezo Andrea Petković in Magdalena Rybarikova. Klepačeva pa se je povezala s Španko Mario-Tereso Torro-Flor. Špansko-slovenska kombinacija bo v 1. krogu prekrižala loparja s češko-srbsko navezo Eva Hrdinova in Bojana Jovanovski.