Električni motor se bo v okviru projekta LiveWire podal na enoletno turnejo po ameriški legendarni cesti Route 66 in obiskal več kot 30 prodajaln Harley-Davidson. Oboževalci jeklenih konjičkov so že izrazili dvom glede novega motorja.

»Projekt LiveWire je bolj podoben promociji prve električne kitare kot pa motorja,« je pojasnil podpredsednik družbe. »Je izraz individualnega in ikonskega stila, ki je pač električen. Projekt LiveWire je pogumna izjava naše družbe,« je še dodal.

Motor z enim polnjenem lahko opravi 200 kilometrov s hitrostjo 148 kilometrov na uro. Polnjenje pa traja od 30 minut do ene ure.

Prvi odzivi s strani pripadnikov britanskega motorističnega kluba Harley-Davidson Riders Club so bili obarvani s cinizmom. »Videti je v redu, manjka mu le motor,« je dejal Dave Scott. »Za električni motor je videti zelo dobro, a ne morem si izbiti iz glave dejstva, da je tihi motor recept za katastrofo na naših cestah,« je pojasnil Dazzlin. V oglasnem posnetku je možno videti novi motor, ki se po cesti Route 66 vozi skoraj neslišno.

Električni motorji po svetu postajajo izredno priljubljeni. Na Kitajskem jih vsako leto prodajo 25 milijonov.