Upravni odbor kluba je v začetku meseca sklenil, da bo Olimpija predvidoma v tem tednu izpeljala skupščino, vendar je ta zdaj prestavljena na jesen, ko bo izdelano tudi revizijsko poročilo poslovanja društva. Zaradi številnih službenih odsotnosti vodilnih pri tivolskem kolektivu je Olimpija v torek opravila zgolj prvi del korenspondenčne skupščine, ko so spreminjali in dopolnjevali statut. Nadaljevanje sledi prihodnji teden, ko bodo potrdili novega predsednika. Že dlje časa je znano, da je edini kandidat Marko Popovič, nekdanji hokejski sodnik, zdaj pa finančnik pri Hypu. Popovičevo imenovanje na čelu Olimpije bo zgolj formalnost, če bodo pri Hypu pristavili soglasje k njegovi kandidaturi.

Olimpiji se zelo mudi z imenovanjem predsednika, ki je glede na klubska pravila edini kompetenten funkcionar, da podpiše enoletno bančno garancijo za nastopanje v EBEL. Popovičeva vizija stremi k povečanju klubske pisarne, ki mora po njegovem delovati aktivneje in bolj transparentno. Sam zase pravi, da ni idealen človek za funkcijo prvega moža kluba, zato ni izključeno, da bo na jesenski redni skupščini njegov položaj prevzel nekdo drug. »Dolgovi, nezaupanje in netransparentnost so tri zadeve, ki jih bo treba izboljšati. Ker je Olimpija dolžna svojim igralcem zajeten kup denarja, se moramo pogovoriti z vsakim posebej. Moramo vedeti, da klubski dolgovi zmanjšujejo možnosti Olimpije na trgu pri iskanju okrepitev. Sanacija bo vsekakor dolgotrajna, a z drugačnim konceptom lahko pridemo do zdrave osnove,« je prepričan Marko Popovič.

Zelo zanimivo bo opazovati, kako bo Olimpija v naslednjih tednih kadrovala. Vmesni čas je izrazito slab, saj je v tem trenutku še vedno preveč neznank. Po kuloarjih se govori, da se Ljubljančani zanimajo za nakup vratarja iz slovaške druge lige, drugih informacij pa praktično ni. V napetosti so tudi domači hokejisti, ki nimajo natančne predstave, kako se bo Olimpija v prihajajoči sezoni predstavila občinstvu. Popovič pravi, da bodo igralci predvidoma v ponedeljek izvedeli večino podrobnosti, potem bo klub predstavil načrte tudi javnosti na težko pričakovani tiskovni konferenci. »Najprej je treba določiti predvsem način dela za naslednjih nekaj mesecev, ki bodo ključni za start v novo sezono,« še dodaja Popovič.

Za pojasnila smo povprašali tudi direktorja Matjaža Seklja, ki je bil redkobeseden. Na kratko je sporočil, da bodo v naslednjem tednu lahko podali več informacij v povezavi s sestavljanjem moštva. Sekelj tovrstnih zagotovil ni obljubil prvič, ampak je podobno govoril tudi pred dvema tednoma, češ da bo več znanega po seji upravnega odbora, kjer pa bistvenih odločitev niso sprejeli. Zdaj je še pristavil, da igralci na svoje osebne račune dobivajo izplačila zaostalih plač, kar je presenetljiva izjava glede na to, da je pred kratkim tudi Žiga Grahut enostransko prekinil pogodbo s klubom, ker že od novembra lani čaka na denar.