Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - SP

Italija - Kostarika
1

Italijani po zmagi nad Angleži in nepričakovanem porazu Urugvaja s Kostariko precej lažje dihajo, saj so na zelo dobri poti do prvega mesta v skupini. Ker so Kostaričani Urugvaju zabili tri gole in zmagali, jih azzurri zagotovo ne bodo podcenjevali in se bodo tekme lotili resno, v takem primeru pa ima nasprotnik proti Italiji ponavadi zelo malo možnosti za uspeh. O očitni razliki v kvaliteti med ekipama ni smiselno govoriti, zato bi bilo res presenetljivo, če Italijani ne bi zmagali.

Nogomet - Mednarodni - SP

Honduras - Ekvador
2

Honduras je bil v prvem krogu nemočen proti Francozom (0:3), Ekvador pa je bil hud in enakovreden boj s kvalitetnimi Švicarji, na koncu pa klonil šele po prejetem golu v 93. minuti. Poraz namesto remija je močno zmanjšal njihove možnosti za napredovanje, a upanje umre zadnje, predvsem pa se Ekvadorci zavedajo, da morajo proti avtsajderju skupine nujno osvojiti vse tri točke, nato pa v tekmi s Francozi odigrati na vse ali nič in upati na dober razplet.

Odbojka - Mednarodni - Evropska liga (M)

Avstrija - Slovenija
2

Slovenci v odbojki sodijo v razred višji nivo kot Avstrijci, zato bo to tekma z vnaprej znanim zmagovalcem. Vprašanje je le, koliko nizov lahko dobijo Avstrijci.

Tenis - WTA - Eastbourne dvojice

Hingis /Pennet - Peschke/Srebotnik
2

Peschkejeva in Srebotnikova že dolgo igrata skupaj, zato gre za zelo uigran par, ki med ženskimi dvojicami spada med najboljše na svetu. Uigranost pa prav gotovo ni močna stran njunih današnjih nasprotnic, saj veteranka Martina Hingis po vrnitvi iz »penzije« še ni odigrala prav veliko dvobojev. To bi znalo biti odločilno v sicer zelo izenačenem in težko predvidljivem dvoboju.