Božič je ob podpisu pogodbe povedal, da je posodobitev proizvodnje v celoti plod znanja zaposlenih v Steklarni Hrastnik. S to naložbo bodo lahko uresničili cilje glede proizvodnih zmogljivosti, tehničnih zahtev in odgovornega ravnanja z okoljem.

Po Brodnjakovi oceni je v Novi Ljubljanski banki (NLB) vedno interes za sodelovanje z dobrimi družbami, kot je Steklarna Hrastnik in je vesel, da lahko investirajo v dobre projekte. Dejal je tudi, da NLB aktivno spremlja in finančno podpira najbolj vitalne dele slovenskega gospodarstva, ki so kljub izjemno zahtevnim razmeram doma in ostri konkurenci na tujem razvojno usmerjeni, imajo trge, prave produkte in tudi ustrezen denarni tok.

Steklarna Hrastnik bo pridobljena sredstva namenila prenovi talilne peči in nakupu novih, zmogljivejših strojev v enoti, kjer proizvajajo steklenice. Po prenovi se bo življenjska doba talilne peči podaljšala za 10 let.

Sočasno bodo v steklarni izvedli tudi druge izboljšave, ki jih zahteva povečanje proizvodnih zmogljivosti. Med posodobitvena dela bodo vključena tudi vzdrževalna dela na zaprtem krožnem sistemu voda, z namenom povečanja in izboljšanja sistema čiščenja odpadnih vod.

Steklarna bo z naložbo pridobila visoko stopnjo avtomatizacije proizvodnje in izboljšala tehnološke postopke, na ta način naj bi se še bolj utrdila na samem svetovnem vrhu nišnih proizvajalcev tehnično zelo zahtevnih steklenic, ocenjuje Božič.

Po njegovi napovedi se bodo posodobitvena dela začela predvidoma sredi septembra, trajala pa bodo mesec in pol.