Ekran telefona meri po diagonali 12 centimetrov in je nekje vmes med Iphonom in vodilnimi androidi.

Na telefonu so štiri kamere, dve izmed njih pa stalno spremljata položaj glave uporabnika za kar najboljšo izkušnjo s 3D učinki na zaslonu. Amazon je na pametnem mobilniku tako predstavil 3D učinke, ki so omogočeni le pri nekaterih funkcijah telefona. Prikažejo se na primer ob zaklepanju zaslona, pa tudi ikone v uporabniškem vmesniku lebdijo ena nad drugo.

Foto servis mobilnika je povezan z Amazonom, uporabniku pa bo na voljo hitra informacija o zadevah, ki jih bo fotografiral. Fotografija knjige, slike, ali česar drugega se bo povezala z internetom in na voljo bodo informacije preko wikipedie, pa tudi informacije o ceni.

Enako bo tudi s posnetkom glasbe, telefonskimi številkami in drugimi zadevami. Zapletanje žic za slušalke telefona naj bi postala zgodovina, ker bodo te ploščate in opremljene z magneti proti zapletanju.

Aplikacije na telefonu so vezane na Amazon, ki prihaja na trg pametnih telefonov razmeroma pozno. Kraljujeta Samsung in Apple, ki si lastita 46 odstotkov svetovnega tržnega deleža. Apple ima v ZDA 37-odstotni delež, Samsung pa 29-odstotni.

Celotna predstavitev za tiste, ki vas zadeva podrobneje zanima: