Film bo nastal v produkciji Blade Production, koproducent bo Strup Produkcija. Snemali ga bodo junija in julija, pot po svetovnih filmskih festivalih pa naj bi začel januarja 2015. Idila bo "čista akcijska grozljivka" in bo pomenila novo poglavje v slovenski kinematografiji, trdijo njegovi ustvarjalci.

Zgodba bo predstavila amaterski fotomodel Zino, ki se po burni in prekrokani noči s prijateljicami odpravi na modno fotografiranje v neokrnjeno naravo, v družbi z ambiciozno Mio, do življenja apatično Dragico in snobovskim fotografom Blitczem. Na poti do lokacije srečajo nekaj čudaških domačinov, ki jim ne posvečajo pretirane pozornosti, kar pa se kmalu izkaže za veliko napako.

Na idiličnemu travniku, ki so si ga izbrali za fotografiranje, jih brezobzirno napadeta domnevna lastnika travnika, Francl in Vintlr. Prestrašene in nemočne meščane odvlečeta v mračno klet, kjer se nahaja bizarna žganjekuha, ki skriva neslutene pasti za vse vpletene v dogajanje. Boj za življenje se začne, so vsebino opisali pri Blade Production.

Glavno vlogo bo odigrala Nina Ivanišin, nastopili bodo še Sebastian Cavazza, Lotos Vincenc Šparovec, Nika Rozman, Jurij Drevenšek, Manca Ogorevc, Damjana Černe in Damir Leventič - Renc. Direktor fotografije je Nejc Saje, kostumografka Sanja Grcič, scenograf Gregor Nartnik, za masko bo skrbel Sendy Kumalakanta.

Gorkič je doslej posnel nekaj žanrskih kratkih filmov, ki so poželi pozornost in nagrade na različnih filmskih festivalih tako doma kot v tujini.

Po Sloveniji bo kino distribucijo zagotovila Cinemania Group, pred vseslovensko distribucijo pa bo film namenjen predvajanju po svetovnih filmskih festivalih.