Doktor Oz je v pogovoru s Claire McCaskill pojasnil, da v svoji oddaji nikoli ne promovira nobenega podjetja ali proizvoda, za katerega ni prepričan, da deluje. Pri sredstvih za hujšanje, ki jih je v svoji oddaji hvalil, je priznal, da ne delujejo brez diete in gibanja. Ameriška zvezna komisija za trgovino (FTC) je vložila tožbo proti podjetju s Floride, ki prodaja ekstrakt zelene kave kot čudežno sredstvo za hujšanje. Oz je leta 2012 v svoji oddaji povedal, da so zelena kavna zrna čudežno zdravilo za izgubo telesne teže.

»Razumem, da naredite veliko dobrega, a zakaj govorite takšne stvari, če veste, da ne držijo?« je Oza vprašala McCaskillova. Vztrajal je, da verjame v kratkoročne učinke sredstev za hujšanje, preizkusila pa jih je tudi njegova družina. »Znanstveniki so enoglasno zavrnili učinkovitost treh proizvodov, ki ste jih v svoji oddaji omenili kot čudežne. Ko nek produkt označite za čudežnega, ljudje pa ga kupujejo, ker jim da upanje, ne razumem, kako nimate slabe vesti,« ga je še pobarala McCaskillova.

Oz je pojasnil, da je njegova vloga na televiziji navijati za ljudi, ki menijo, da nimajo več nobenega upanja. Ponuja jim alternativne oblike zdravljenja in tudi na primer molitve. McCaskillova mu je odvrnila, da so molitve v redu, ker so zastonj, problem pa nastopi, ko ljudje kupujejo nekaj, kar ne bo delovalo. Doktor Oz je na koncu obljubil, da bo sestavil seznam izdelkov, za katere meni, da delujejo in ga bo objavil. Dodal je še, da v oglasih ni nikoli ne nastopal.

FTC medtem potrošnikom sporoča, naj se spametujejo in že enkrat ugotovijo, da pri hujšanju ni bližnjic in da razne tablete in preparati, ki se ponujajo kot čudežna zdravila, ne bodo delovali brez ustrezne prehrane in gibanja.