Ratejeva, ki konec prejšnjega tedna ni nastopila v New Yorku, je tudi vodilna v seriji za diamantni ligi, seriji najmočnejših mitingov v sezoni na svetu. Slovenski rekord, 67,16 m, je dosegla 14. maja 2010 v Dohi.

"Zadovoljna sem z nastopom. V prvih štirih mestih sem vrgla med 60 ali 62 m, ker mi ni stekel tehnično model meta. Šele v zadnji seriji sem dobro vrgla in sem presegla 64 m. Zmago sem imela sicer pred tem že ves čas v rokah, vendar moj cilj ni le to, ampak tudi meti okrog 65 m. Na koncu mi je uspelo, da sem se približala tej daljavi in grem lahko mirno na naslednje tekme. Ni mi žal, da nisem šla na diamantno ligo v New York. Bila bi zelo utrujena in danes ne bi dosegla te daljave, posledice pa bi imela tudi na naslednjih tekmah. V diamantni ligi se ni nič spremenilo, še vedno vodim, odločale pa bodo naslednje štiri tekme," je dejala Ratejeva.

Na startni listi je bila tudi Čehinja Barbora Špotakova. Svetovna rekorderka in olimpijska zmagovalka iz Pekinga (2008) in Londona (2012), ki pa je morala nastop odpovedati zaradi zdravstvenih težav in naj bi se vrnila na tekmovališča že čez dva tedna. "Za to, da Špotakova ne bo nastopila, sem zvedela dve uri pred tekmo. Pravijo, da je zbolela in ni nič hudega. Že čez štirinajst dni naj bi bila dobro. Malo lažje mi je bilo, ker bi bila sicer moja največja tekmica. Toda če bi nastopila, bi bila veliko bolj zadovoljna, če bi premagala tudi njo," je dodala Ratejeva.