Na voljo so dolge, kratke, nizke in malo višje komode, številni materiali, barve ter različni stili, od minimalističnega do rustikalnega z lepo izrezljanimi detajli. Glede na vaše želje in stil notranje opreme prostora, kamor jo umeščate, si lahko izberete najbolj praktično, ki bo služila kot dekoracija in kot uporabno mesto za shranjevanje osebnih predmetov.

Predali ustvarijo končni videz

Komode imajo običajno več predalov ali polic z vrati, lahko pa kar kombinacijo obojega. Razporeditev predalov in vrat polic je ključna pri oblikovanju končnega videza izdelka in omogoča vizualno bolj minimalističen ali dinamičen stil. Če želite komodo postaviti v predsobo zraven vhodnih vrat, izberite drugačno, kot če bi jo radi postavili v dnevno sobo ali spalnico.

Minimalistični stil

V trendu so minimalistične in geometrijske oblike predalnikov, izstopajoče s pravilnimi in čistimi linijami predalov, ki ustvarijo celotni vtis. Nanje postavimo dekorativne predmete, slike ali lepo uokvirjena ogledala, ki bo dodatno okrasijo steno, ob katero je komoda prislonjena. Absolutni minimalizem dosežemo tako, da je komoda izdelana le iz ene vrste materiala.

Ujemanje z drugim pohištvom

Komode pogosto izdelujejo skupaj z drugimi elementi pohištva za dnevne sobe, jedilnice ali spalnice. Izdelane so iz enakega materiala in v enaki barvi kot drugo pohištvo, da se stilsko kar najbolj ujemajo. Seveda pa lahko nov predalnik tudi sami prebarvate in prelakirate v enakem stilu kot drugo opremo. Če pa ga želite poudariti, ga postavite stran od drugih kosov pohištva.

Kot osrednji element prostora

Vrsto komode po tem merilu izberite ob upoštevanju drugega pohištva v sobi. Lahko pa jo v prostor postavite kot osrednji element pohištva. Različna jakost in več virov osvetlitve lahko še bolj poudarijo pohištvo in ustvarijo elegantno prefinjen prostor. Ker so pogosto stilsko oblikovane povsem drugače od drugega pohištva, jih postavite v dolgočasnem delu vašega doma, kjer bodo elegantno stopile v ospredje. Ustvarite lahko kotiček za branje in sprostitev ter popestrite delovni kotiček ali sobo za goste.

Rustikalni dodatek

Poleg minimalističnega stila so izjemno priljubljene tudi neobičajno oblikovane in pobarvane ter unikatne lesene komode, ki imajo natančno izrezljane motive v rustikalnem stilu. Te v vsakem prostoru, v katerega jih postavite, pričarajo osebnost in mu vdihnejo dušo.

Vir: www.tportal.hr