Sarajevska begova čorba

Potrebujemo: 1 liter vode, en večji ali dva manjša korenčka, koren peteršilja, 100 gramov okre, 300 gramov dobre teletine, 300 gramov piščančjega mesa brez kosti in kože, 3 lovorove liste, maslo, 1 žlico moke, malo mleka, morsko sol, sveže zmlet črni poper, 50 g kisle smetane, 1 jajce, muškatni orešček, šopek peteršilja, limonov sok, limono.

Priprava: Korenček in peteršilj očistimo, operemo in narežemo na manjše kocke ter vsujemo v lonec z litrom vode. Dodamo še na kolobarje narezano okro, lovorov list in meso, ki ga prej narežemo na drobne kocke. Pristavimo in kuhamo dve do tri ure, medtem pa po potrebi dolivamo vodo. Ko se vse skupaj (zlasti teletina) dobro skuha, v ponvi napravimo svetal podmet iz masla, žlice moke, malo vode in mleka ter soli in popra. To dodamo v lonec z juho in počasi mešamo, da se zgosti. Nato ob stalnem mešanju dodamo še jajce in smetano, ki ju prej skupaj umešamo v gladko zmes. Na koncu dodamo še nekaj naribanega muškatnega oreščka. Pred serviranjem čorbo obilno posujemo s sesekljanim peteršiljem in pokapamo s sokom ene limone. Drugo limono narežemo na krhlje in obvezno postrežemo ločeno, da si lahko sok vsak doda še sam, kakor je v Sarajevu običaj.