Projekt je stekel pred šestimi meseci, ko je 31-letni Sauvage začel eksperimentirati s tehnologijo, ki jo je mogoče obleči. Prototip hlač, ki omogočajo brezžično polnjenje mobilnih telefonov, bo predstavljen na nocojšnji modni reviji Sauvageove nove kolekcije v Londonu.

Modni oblikovalec je svojo linijo oblačil javnosti prvič predstavil leta 2010, od takrat pa so med njegovimi zvestimi strankami tudi Jude Law, Terry Gilliam in Mos Def. Sauvage je v enega izmed sprednjih žepov na hlačah namestil brezžično ploščo za napajanje za Nokio DC-50. Oblikovalec upa, da bo obleke lahko kmalu opremil s tehnologijo in ob tem še vedno poskrbel za izredno moden videz.

Oblikovanje in opremljanje hlač je zahtevalo veliko »poskusov in napak«, je pojasnil Sauvage. »Zelo težko je bilo prerazporediti toploto, ki se ustvari med polnjenem. Lastnik hlač bi kmalu lahko dobil občutek, da nosi savno,« je še dodal. Ko mu je to uspelo, pa je ugotovil, da hlač ni mogoče prati v pralnem stroju.

Hlače bo v prihodnjih treh mesecih možno kupiti na Amazonu. Stale pa naj bi več kot 250 evrov. »Trenutno za takšne hlače še ne vidimo priložnosti na trgu,« je priznal vodja marketinga v Nokii, Adam Johnson. »Samo malo se zabavamo in koncept tehnologije, ki jo je mogoče obleči, premikamo stran od pametnih ur.«