Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - SP

Belgija - Alžirija
1

Belgijci so se v zadnjih letih razvili v odlično ekipo, kar so pokazali tudi v kvalifikacijah, ko so gladko za seboj pustili tudi Hrvate. Alžirci naj bi bili najslabše moštvo skupine H, zato bo vse razen prepričljive zmage Belgije veliko presenečenje.

Nogomet - Mednarodni - SP

Rusija - J.Koreja
1

Že v prvem krogu skupine H bo veliko znano glede vprašanja, kdo bi lahko zasedel drugo mesto. Ker je prvo rezervirano za izjemne Belgijce, Alžirci pa so čisti avtsajder skupine, se obe moštvi zavedata, da je to tekma za biti ali ne biti. Rusi imajo nekoliko bolj kvalitetno zasedbo, ki je tudi bolj vajena težkih tekem na najvišjem nivoju, dodaten plus za njih pa je tudi odlični strokovnjak Fabio Capello na klopi. Ni dvoma, da se je Italijan v pripravah na mundial najbolj posvetil tej tekmi, zato se zdi, da imajo Rusi kar dobre možnosti, da prvenstvo začnejo s pomembno zmago, po kateri bodo lažje dihali.

Košarka - Italija - 1.liga

Milano - Siena
1

Milano je prvo finalno tekmo dobil s prepričljivih 74:61. Tudi nocoj bo v svoji dvorani velik favorit, da povede z 2:0 in se močno približa naslovu prvaka. Siena je v zadnjih letih kraljevala v Italiji, a ti časi so mimo in letos je že celo sezono precej slabša od Milana, ki bo skoraj zagotovo postal prvak.

Tenis - Challenger - Tianjin

Kavčič B. - King E.
1

Kavčič je v nedeljo v Uzbekistanu zmagal na tamkajšnjem challengerju, sedaj pa bo visoko meril tudi v Tianjinu. Proti neznanemu Američanu, 436. na svetovni lestvici ATP, bi moral imeti res slab dan, da bi izpadel že v prvem krogu.