Kuhinjski niz je nov, prav tako kopalnica. Ali bi morda lahko povečali prehod med kuhinjo in dnevnim prostorom? V dnevni sobi želim imeti raztegljiv dvosed. Veseliva se vašega nasveta. Gorazd z babico

Odgovor: Res imate prijazno babico, ki vam je odstopila sijajno stanovanje za bodočega študenta. Je zelo svetlo, saj sta dve celotni steni zastekljeni, pa še balkon imate!

Z minimalnim posegom lahko uresničite svoje želje. Predlagam vam, da dnevni prostor razdelite z montažno mavčno steno, 215 centimetrov od obstoječe stene, vanjo pa vgradite stekleno površino, široko 60 in visoko 200 centimetrov. S tem bo vaš spalni kotiček osvetljen, saj ima prostor veliko stekleno steno na balkon. Steklo je lahko matirano ali povsem prozorno.

V spalnici bo dovolj prostora za dve garderobni omari in ležišče, veliko 150 x 200 centimetrov. V bivalnem delu sobe pa vam bo ostalo dovolj prostora za dvosed in za police levo in desno od steklene površine. Predlagam vam še, da v kuhinjski del umestite pisalno mizo, saj imate na voljo prijazen kot ob oknih. Pa veliko študijskega uspeha vam želim!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.