George Clooney se je s politiko v Washingtonu že spoznal. Predsednika Baracka Obamo pa je spoznal med snemanjem filma Varuhi zapuščine v Beli hiši. Sicer se je pridružil že več političnim kampanjam in je bil do aprila kar šest let ambasador miru pri Združenih narodih.

Igralec ne bi bil prvi zvezdnik, ki bi se z velikega platna preselil v pisarno. To sta pred njim storila že Ronald Reagan, ki je z mesta guvernerja Kalifornije prišel v Ovalno pisarno, in Arnold Schwarzenegger, ki je bil kot republikanec dvakrat guverner, zdaj pa se poteguje za spremembo zakonodaje, ki bi mu kot državljanu ZDA, rojenemu v tujini, omogočala kandidiranje za predsednika.

Glavna zaposlitev Georgea Clooneyja je trenutno poroka, ki se bo odvila v septembru. Igralec, ki je po koncu svojega prvega zakona dejal, da se nikoli več ne bo poročil, je zdaj zaročen z lepo odvetnico Amal Alamuddin, ki živi in dela v Londonu. Par naj bi se poročil v Italiji, saj ima Clooney ob jezeru Como posest, na kateri preživi ogromno časa.