Koprska SD v današnjem sporočilu za javnost navaja, da zahtevajo ponovitev postopka določanja kandidatov v 4. in 5. volilnem okraju v njihovi volilni enoti. Ob tem dodajajo, da so popravki kandidatne liste možni še do srede, ko se izteče rok za vložitev kandidatnih list na Državno volilno komisijo.

Moti jih več kandidatur

Odgovor vodje volilnega štaba Uroša Jauševca, predsedujočega SD Dejana Židana in vodje volilnega štaba volilne enote Tomaža Horvata pričakujejo do torka dopoldne, sicer bodo »javnost seznanili s potekom evidentiranja«. A so v stranki za STA spomnili, da je Židan trenutno na zasedanju kmetijskih ministrov v Luksemburgu, zato bo predvidoma na očitke odgovoril v torek.

Današnje Delo sicer poroča, da je vodstvo koprskega SD ogorčeno, ker bo v volilnem okraju Koper - mesto kandidiral član stranke Solidarnost Dušan Keber. V drugem koprskem okraju pa kandidira Marjan Križman, ki je že bil poslanec v prejšnjem sklicu. Prav tako jih moti tudi kandidatura Brede Pečan, ki bo skušala dobiti glasove volivcev v izolski občini, saj da njena kandidatura ni v skladu s sloganom stranke Vrnimo Sloveniji prihodnost, še piše Delo.

Kdo kje kandidira?

Keber na novinarski konferenci, na kateri sta sicer s poslanko SD Andrejo Črnak Meglič spregovorila o anomalijah dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, nasprotovanj ni želel komentirati, saj da je novinarska konferenca namenjena drugi temi.

Dejal je le, »da jasno, da ko se dve stranki odločita, da bosta nastopili na skupni listi, da s tem sprožita poleg veliko pozitivnih stališč tudi stališča, ki so vezana ravno na to, da je pač potem treba med obema strankama priti tudi do dogovora o vprašanjih, kdo kje kandidira«.