Froome, ki bo na Touru tudi letos napadal skupno zmago, je pred dirko po Romandiji zbolel, zaradi prehlada odstopil z dirke Liege-Bastogne-Liege, nato pa s pomočjo zdravil le dva dni pozneje startal v Romandiji, kjer je na koncu zmagal. Kolesarju so po prošnji zdravnika moštva Sky dovolili, da je v obliki tablet zaužil 40 miligramov penisolona na dan, ki je na seznamu prepovedanih poživil.

Primer preučuje Wada, ki pa je bila po poročanju Ucija o vsem skupaj sproti obveščena. "Celoten proces je bil popolnoma transparenten. Froomu smo izjemoma dovolili jemanje glukokortikosteroida 29. aprila na podlagi zdravniške dokumentacije za določen čas. To bi storili za prav vsakega kolesarja, ki bi imel takšne težave z zdravjem," so sporočili iz Ucija.

Iz Britančeve ekipe Sky pa odgovarjajo tudi na obtožbe, da je Froome zeleno luč za omenjeno zdravilo prejel le zato, ker je član osebja omenjene britanske profesionalne ekipe tudi sin predsednika Ucija, Briana Cooksona, ki je bil pred tem tudi predsednik britanske kolesarske zveze. "To je velika neumnost," je bil odrezav predsednik Skya, Dave Brailsford, in dodal: "Z Brianom sodelujem že 16 let v britanskem kolesarstvu in nihče nikoli ni imel pripomb. Njegov sin dela z menoj, a menim, da to ni nobena težava."

Če bi Wada v omenjenem primeru odkrila nepravilnosti in odločila, da je bila zelena luč za Frooma neupravičena in mu odvzela zmago na dirki po Romandiji, bi zmagovalec postal Slovenec Simon Špilak, drugouvrščeni v končnem vrstnem redu. Prekmurec je na tak način prišel do zmage na tej dirki že leta 2010, ko je prav tako zasedel drugo mesto, a so zaradi jemanja nedovoljenih poživil pozneje odvzeli zmago Špancu Alejandru Valverdeju.