V poletnih mesecih bodo v Domžalah tudi letos nadaljevali evropski projekt Kamniška Bistrica. V načrtu imajo ureditev dveh otroških igrišč, in sicer v sklopu ŠP Vir in ŠP Domžale. V sklopu prvega bodo na travniku ob bifeju Sahara ob Kamniški Bistrici, ki je že zdaj otroško igrišče, le-to nadgradili, igrala pa posodobili in na novo razmestili. Ker pa bi radi na igrišče privabili čim širšo populacijo, bodo nanj postavili tudi igrala za vadbo na prostem za mladino in za starejše. Mislili pa so tudi na gibalno ovirane, doda Iztok Obreza, vodja oddelka za investicije, in pojasni, da jim bodo v obeh parkih namenili po dve gugalnici ter uredili valovite poti z nihajnimi ploščami, po katerih se je mogoče voziti z invalidskimi vozički.

V športnem parku Vir bodo uredili še nogometno in košarkarsko igrišče, v športnem parku Domžale pa bodo uredili povezavo z deskarskim parkom in trim stezo. Z uporabniki deskarskega parka so se dogovorili, da jim bo občina uredila ploščad, oni pa si bodo sami namestili orodja za izvajanje akrobacij.

Plezalna stena pod Šumberkom

Del evropskih sredstev so v občini namenili tudi ureditvi plezalne stene pod Šumberkom, ki je sicer nekoliko zunaj trase Kamniške Bistrice, a jo po lanski ureditvi pešpoti Domžalčani množično obiskujejo, razlaga podžupanja Andreja Pogačnik Jarc. Dodala je, da bodo plezalno steno slovesno odprli 18. junija ob 18. uri, in napovedala, da bodo Domžalčani to poletje zagotovo znova radi obiskovali tudi bazen, ki ga bodo letos odprli nekaj prej, med 20. in 22. junijem. Na bazenu so izvedli le nujna vzdrževalna dela, postavili stolp za reševalce, vstopnina pa bo ostala na lanski ravni, kar pomeni, da bodo domžalski šolarji za letno karto odšteli le deset, odrasli pa 20 evrov. Otroke iz drugih občin bo letna karta stala 15, odrasle pa 30 evrov.

Urejajo tudi šole

Med počitnicami bodo v Domžalah končali tudi vrtec Krtina in prizidek k podružnični šoli Krtina. Gradbena dela prizidka, ki znašajo 2.793.761,30 evra, so se začela septembra 2013. Zaradi učinkovite izrabe energije so že začeli tudi energetsko sanacijo stavbnega ovoja na starem objektu. Med počitnicami bodo energetsko sanirali tudi OŠ Dob in OŠ Domžale. V Dobu bodo hkrati energetsko sanirali telovadnico, zamenjali staro stavbno pohištvo in izvedli rekonstrukcijo kotlovnice. Na OŠ Domžale bodo sanirali le šolo, saj so telovadnico že lani. Oba projekta delno financira Evropska unija iz kohezijskega sklada. Izvedli bodo tudi rekonstrukciji kotlovnic vrtca Cicido na Količevem in vrtca Kekec Radomlje.