Zadnjo etapo je dobil Španec Mikel Nieve, ki je v finišu za tri sekunde ugnal Francoza Romaina Bardeta in za pet sekund Britanca Adama Yatesa. Petindvajsetletni Talansky na četrtem mestu je zaostal devet sekund in na ta način dobil tudi generalko za francoski Tour. Contadorju v končnici ni uspelo znižati razlike za tekmovalcem iz Miamija. Za najboljšimi je zaostal 1:15 minute, zasedel deseto mesto, skupno pa zdrsnil na drugo.

Izkazal se je tudi slovenski kolesar Kristjan Koren, ki je etapo končal kot 12. z zaostankom 1:44 minute, Špilak je prišel v cilj z glavnino dobrih 27 minut za najboljšimi. V skupnem seštevku sta zasedla 51. (Koren) in 85. mesto (Špilak).

Talansky je do zmage prišel nekako v smislu pregovora: "ko se prepirata dva, tretji dobiček ima". Na koncu je pridobil na izjemnem dvoboju med Špancem Albertom Contadorjem in Britancem Chrisom Froomom. Slednji se po petkovem padcu sicer ni več vključil v boj za prvo mesto, v soboto mu je Contador odvzel rumeno majico vodilnega, a le za dan. Froome je zaradi poškodbe na koncu celo zdrsnil iz deseterice.

Contador je danes še enkrat pokazal svojo moč, kakšnih 23 kilometrov pred ciljem se je praktično brez pomoči ekipe odpravil v lov za ubežniki, med katerimi je bil tudi Talansky. V končnici Contador sam ni zdržal tempa. Kljub temu je potrdil, da sodi v krog favoritov za zmago na Touru. Odprto pa ostaja vprašanje resnične teže poškodb Frooma.

Dan pred tem je Contador na vzponu na 1929 metrov visoki Finhaut-Emosson napadel Frooma 1800 metrov pred ciljem in si za dan priboril vodstvo. Froome, ki ima poškodovano koleno, komolec in bok, se ni mogel resneje upirati. Vprašanje pa je tudi, kako se bo razpletla zgodba z njegovim domnevnim jemanjem prepovedanih poživil in morda ga na francoski pentlji sploh ne bo.

"Bolj pomembno bo, kako bo julija na Touru. Moja forma tukaj kaže, da sem na pravi poti. Lahko sem zelo samozavesten," je po dirki v Franciji dejal dvakratni španski zmagovalec Toura.