Vukmirovičeva je še na tretjem letošnjem mitingu diamantne lige po Dohi in Rimu končala na sedmem mestu, njen najboljši letošnji izid pa je 13,90 metra.

V metu kopja je slavila Nemka Linda Stahl z izidom sezone na svetu (67,32 m) pred Avstralko Kathryn Mitchell (66,08 m) in Latvijko Madaro Palameiko (64,86 m). Slovenska rekorderka Martina Ratej, vodilna v skupnem točkovanju, tako kot nekaj drugih največjih konkurentk v New Yorku ni nastopila. Večina najboljših bo na začetku naslednjega tedna moči merila v češki Ostravi. Ratejeva je ostala na vrhu lestvice diamantne lige v svoji disciplini. Ima šest točk, s po štirimi pa ji sledita svetovna rekorderka iz Češke Barbora Špotakova in Stahlova.

Šesti miting diamante serije je postregel z izjemnim dvobojem Ukrajinca Bogdana Bondarenka in Katarca Mutaza Esse Barshima v skoku v višino; oba sta preskočila 2,42 m in se na drugem mestu vseh časov izenačila s Švedom Patrickom Sjöbergom. Slednji je to zmogel junija 1987 in s tem postavil evropski rekord. Na 2,42 m sta bila oba uspešna že v prvih skokih, zmaga pa je pripadla svetovnemu prvaku Bondarenku, ki je imel manj neuspešnih poskusov na nižjih višinah. Ukrajinec in Katarec sta skakala tudi 2,46 m, vendar je tudi po tem mitingu ostal nedotaknjen 21 let star svetovni rekord Kubanca Javierja Sotomayorja (2,45 m).