Tudi v tej sezoni ste že in še boste veliko potovali na tekme na oddaljena prizorišča. Je to nuja?

Seveda. Moj dolgoročni cilj za naslednji dve leti so olimpijske kvalifikacije za Rio 2016. Kvalifikacije so se že začele 15. maja in bodo trajale 24 mesecev, torej točno dve leti. V tem času je treba na najpomembnejših tekmah svetovne serije, svetovnega pokala in evropskem prvenstvu zbrati čim več točk, da se znova kot v Londonu uvrstim med 55 tekmovalk, ki bodo imele pravico nastopa. Zaradi tega tudi nastop v Mehiki. S selektorjem Francescom Fissorejem želiva skozi olimpijske kvalifikacije s čim manjšim številom tekem, na katerih bi nabrala dovolj kvalifikacijskih točk. Skušala se bom izognili stresu zadnjih tekem pred Londonom.

Letos ste že tekmovali na dveh od osmih tekem svetovne serije, kar vas uvršča na 45. mesto na trenutni svetovni lestvici. Na tekmi evropskega pokala v ukrajinskem Dnepropetrovsku ste bili znova na stopničkah. Kako ste zadovoljni z začetnim delom sezone?

Obe tekmi WTS sem dobro izpeljala. Bolj sem zadovoljna s tisto v Yokohami, ki je štela že za kvalifikacijske točke OI. Bila sem šesta Evropejka. Tudi zaostanek za zmagovalko Američanko Gwen Jorgensen, sicer tudi vodilno triatlonko svetovne serije, je bil zame spodbuden. Po Mehiki me že v petek čaka nastop na evropskem prvenstvu v Avstriji. To bo izredno zahteven teden, saj sta obe v zahtevnih pogojih in še potovanje v petih dneh. Vseeno menim, da se lahko uvrstim visoko. Vseskozi se trudim napredovati, da bi bila v Riu v življenjski formi.

Kot najboljšo slovensko triatlonko vas bi zagotovo radi videli tudi na domačih prireditvah.

V Portorožu na Dnevnikovem pokalu naslednji teden ne bom nastopila, ker je to le dan po evropskem. Bom pa verjetno prišla pogledat tekmo. Zaradi kvalifikacijskih žal ne morem veliko nastopati na drugih tekmah, bom pa nastopila na državnem prvenstvu v Velenju. Skrčila sem tudi program tekmovanj v tujini.

Na tujih tekmah tudi v tej sezoni nastopate za nemško ekipo Ejot. Kakšne pogoje vam nudijo?

Za Ejot team sem nastopila na prvi tekmi bundeslige v domačem Buschhuttnu v maju, kjer smo zasluženo pobrale ekipno zmago. Moram reči, da sem zares vesela, da sem članica te ekipe. Imam možnost trenirati z najboljšimi na svetu. Z Anne Haug, najboljšo nemško triatlonko, Rebecco Robisch, najboljšo Britanko Jodie Stimpson, Špancem Mariom Molo, Francozom Davidom Haussom. To mi daje se večjo motivacijo za naprej.

Triatlonci v zrelih letih se začnete spogledovati z razdaljo ironman. Ste morda v zadnjem obdobju razmišljali o daljši razdalji?

Moja disciplina je olimpijski triatlon, zares o ironmanu ne razmišljam. Pred mano sta dve stresni sezoni. Dokler bom lahko tehnično in rezultatsko napredovala na tej razdalji, bodo olimpijske igre moj osrednji cilj. mm