Jure Natek je bil s štirimi zadetki drugi slovenski strelec v Veszpremu, v drugem polčasu pa ga je selektor Boris Denič (pre)dolgo držal na klopi. »Težko je reči, ali je bila to ena najslabših predstav Slovenije v zadnjih letih, je pa jasno, da smo igrali slabo. To so vsi lahko videli, to smo tudi igralci videli in čutili že med tekmo. Igrali smo v krču, mogoče celo malo v strahu, nismo bili sproščeni. Napad ni stekel, saj nismo razvili igre po širini, tako kot znamo in kot smo se dogovorili. Posledično smo se nabijali v njihovo sredino, prav tam pa so Madžari najmočnejši in tam je najtežje doseči gol,« se spominja Jure Natek, ki je v Veszpremu po skoraj treh letih spet zaigral v reprezentančnem dresu. Zaradi poškodb je pred tem zadnjič igral 12. junija 2011, ko je Slovenija v dvorani v Stožicah visoko premagala Ukrajino s 43:32 (Natek je dosegel tri gole) in potrdila napredovanje na EP 2012 v Srbiji.

Levoroki igralec nemškega Magdeburga je sredi tedna na desni strani napada ostal brez reprezentančnega soigralca Vida Kavtičnika. Ta je zaradi pričakovanja družinske okrepitve (sin) odpotoval v Montpellier, ker želi biti ob življenjski sopotnici Maši Požar in ker naj ne bi imel varstva za svojo štiriletno prvorojenko Laro. Namesto njega je Denič na priprave poklical Gašperja Marguča. »Po dobrem prvem polčasu, ko smo zaostajali le s 15:16, se nam je v drugem povsem ustavilo. Nismo več razvijali tekoče in hitre igre, Madžari pa so uspešno ustavljali naše akcije že na začetku ali pa jih kasneje dobro prekinjali, zato smo postajali živčni. Dogovorjene akcije smo sicer odigrali skoraj povsem v redu, a je bilo premalo širine in nevarnosti za gol. V bistvu so to malenkosti, ki pa so nas na koncu drago stale,« se zaveda Natek, ki le potrjuje Deničeve besede, da sta bili od 22 akcij le dve izpeljani povsem pravilno.

Madžari so se po nedeljski tekmi na nadaljevanju priprav zbrali šele v sredo, Slovenci že v ponedeljek. »Ne, dolga in naporna sezona ne sme in ne more biti izgovor ali alibi za nas, saj smo oboji utrujeni, izčrpani, izžeti. Morebiti Madžari še za odtenek bolj kot mi, kar se je videlo na igrišču, a tega nismo znali izkoristiti in kaznovati,« priznava Natek, ki je v reprezentanci zbral 134 nastopov in dosegel 340 golov. Na vprašanje o rezervah obeh reprezentanc Ljubljančan, ki bo že dvanajstič igral proti Madžarom, odgovarja: »V obrambi smo odigrali dobro, čeprav z manjšimi napakami, v napadu pa imamo ogromne rezerve. Madžari so bolj predvidljivi v igri kot mi. Mogoče bo imel Nagy ali kdo drug boljši strelski dan kot v Veszpremu, a v sami igri in izvedbi nas ne morejo z ničimer presenetiti. No, vsaj upam tako.«

»Še zmeraj trdim, da smo boljša reprezentanca, da znamo več rokometa in da smo bolj nepredvidljivi v igri kot Madžari. Žal tega na prvi tekmi nismo pokazali in dokazali. Če bi prikazali dobro igro, bi lahko tudi zmagali, kajti tudi gostitelji so igrali slabo in so bili zreli za poraz. Strinjam se s tistimi, ki pravijo, da je mogoče celo bolje, da smo izgubili za tri gole, kakor da bi remizirali. No, jaz bi imel rajši remi (smeh), a minus tri nas sili k temu, da se ne smemo uspavati in sprostiti. Pritisk pred 60-minutnim bojem na življenje in smrt seveda obstaja, a je pozitiven,« ocenjuje Natek pred obračunom z vzhodnimi sosedi, ki naj v Rdeči dvorani ne bi nastopili v popolni zasedbi. Če ne gre za lažne informacije, zaradi poškodbe prsta na levici naj ne bi igral Peter Gulyas, pod vprašajem pa so Gergely Harsanyi (devet golov na prvi tekmi), Szabolcs Zubai in Ferenc Ilyes, ki trenirajo po posebnem programu.