Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - SP

Urugvaj - Kostarika
1

Urugvajci se bodo za napredovanje borili z Angleži in Italijani, zato je jasno, da si spodrsljaja proti precej povprečni zasedbi Kostarike nikakor ne smejo privoščiti. Ni še povsem znano, ali bo lahko igral tudi Luis Suarez, a tudi brez njega so Urugvajci na tej tekmi ogromen favorit in presenečenje bo že, če bodo zmagali le z enim golom prednosti.

Nogomet - Mednarodni - SP

Kolumbija - Grčija
1

Če bi igral Falcao, bi bili Kolumbijci v ožjem krogu favoritov za vsaj četrtfinale, tako pa je manjša neznanka, kako daleč lahko pridejo. Vseeno večjih težav do napredovanja iz skupine ne bi smeli imeti, saj imajo zelo kvalitetno zasedbo, v Braziliji pa se gotovo počutijo tudi bolj domače kot Evropejci. Grki niso nič posebnega in če ne bodo zopet izvedli kakšnega čudeža v svojem slogu, presežka od njih ni za pričakovati.

Košarka - Srbija - 1.liga

Partizan - Crvena zvezda/+6,5/
2

Prva tekma srbskega finala bo gotovo ponudila košarkarsko poslastico, na kateri so možosti obeh moštev kar 50-50. Zvezda ima letos nekoliko boljšo ekipo, a ker ima Partizan prednost domače tekme, bi znal biti razplet še zelo zanimiv. Dvomim, da bo Partizan pohodil nasprotnika, verjetno bo razlika v prid kogarkoli minimalna, zmagovalec pa bo znan v zadnjih minutah.

Rokomet - Mednarodni - Kvalifikacije za SP (M)

Norveška - Avstrija
1

Prvo tekmo so z minimalno prednostjo (28:26) dobili Avstrijci, zato se bodo morali Norvežani tokrat resno lotiti naloge, če ne želijo ostati brez nastopa na EP. Vikingi na rokometnem področju vendarle kotirajo višje od naših severnih sosedov, zato lahko pričakujemo njihovo zmago, vrjetno tudi višjo od dveh golov razlike.