Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića so po nedavni zahtevni preizkušnji v Veszpremu v svojem pripravljalnem taboru v Zrečah v miru pilili še zadnje detajle za najpomembnejšo reprezentančno akcijo v tem letu. Res je, da se tradicionalni in sosedski rokometni tekmeci poznajo do obisti in so seznanjeni z vsemi najmanjšimi medsebojnimi podrobnostmi, a Denić zagotovo skriva še kakšno taktično presenečenja, ki jo bo razkril šele na nedeljskem dvoboju.

Zdesetkani slovenski rokometaši, ki ne morejo računati na nekatere stalne člane - Uroš Zorman in Miha Žvižej sta kaznovana, Borut Mačkovšek poškodovan, medtem ko je Gašper Marguč v začetku tega tedna zamenjal Vida Kavtičnika, ki se je vrnil v Francijo, saj njegova izbranka pričakuje rojstvo sina -, so prvi tekmi v mestu pri Blatnem jezeru veliko lepši obraz prikazali v obrambi, izjema je uvodna inačica 3-2-1, velike rezerve pa imajo v napadu. Njihov strelski mrk v drugem polčasu jim je onemogočil, da bi še bolj odločno zadihali za ovratnik Madžarom, ki na prvi tekmi prav tako niso prikazali prepričljive predstave, kar glede na skrajno neprimerna termina obeh tekem sploh ni presenetljivo. Po koncu sezone je pri obeh "material" zelo načet, tako da bo poleg psihološke priprave veliko vlogo imela tudi regeneracija igralcev po dolgi in naporni sezoni.

"Na današnjem in sobotnem treningu bomo skušali nadgraditi še zadnje zadeve, ki so bile slabše na prvi tekmi in verjamem, da nam bo do nedeljske tekme v Rdeči dvorani to tudi uspelo. Zavedamo se velikega vložka, ki je pred nami, kot selektor pa lahko rečem, da so moji varovanci v Velenju sposobni premagati Madžare in se uvrstiti na svetovno prvenstvo," je na današnji novinarski konferenci v Zrečah dejal Denić.

"V današnjem rokometu je možno tri gole hitro izničiti, a le pod pogojem, če bo naša nedeljska predstava v napadu bolj konkretna, obramba pa še bolj agresivna, kot je bila na prvi tekmi. V obrambi bomo morali vseskozi igrati na meji izključitve, podobno kot na januarskem dvoboju proti Ukrajini, hkrati pa stremeti k doseganju takoimenovanih lahkih golov iz nasprotnih protinapadih, ki so primanjkovali na prvem dvoboju v Veszpremu," je dejal Dragan Gajić, z devetimi goli tudi najbolj učinkovit strelec slovenske reprezentance na prvi tekmi z Madžarsko, medtem ko je Luka Žvižej dodal: "Pred začetkom dodatnih kvalifikacij smo si postavili jasen cilj: v dveh tekmah izločiti Madžarsko. Prvi polčas v Veszpremu je za nami, na drugem v Velenju pa bomo morali prikazati predvsem bolj zbrano igro v napadu, v obrambi pa še bolj stopnjevati našo ostrino ter izpeljati hitre napade. Verjamem, da bomo v tem uspešni, na koncu pa tudi tisti, ki si bodo rezervirali letalske vozovnice za Katar."