V Samsungu kot eno glavnih prednosti nove tablice izpostavljajo zaslon WQXGA Super AMOLED, ki je po njihovih navedbah trenutno najnaprednejši zaslon na trgu mobilnih naprav.

Galaxy Tab S premore tudi tehnologijo Adaptive Display, ki prilagodi nasičenost barv, kontrast in ostrino slike glede na zunanje razmere. Uporabniki bodo tako lahko gledali vsebine tudi v močni sončni svetlobi, saj to omogoča napredna tehnologija za spremljanje vsebin na prostem.

Tehnologija Super AMOLED ne potrebuje osvetlitve od zadaj, zato Galaxy Tab S porabi manj energije od primerljivih zaslonov LCD, posledično je zaradi tega lahko tudi lažji.

Cela prireditev Samsung Galaxy Permier 2014:

Prebiranje revij s Papergardnom

Oba modela merita v debelino le 6,6 milimetra in v različici za podporo brezžični tehnologiji Wi-Fi tehtata zgolj 465 gramov (10,5-palčni) oziroma 294 gramov (8,4-palčni).

Samsung Galaxy Tab S bo naprodaj z različnimi možnostmi povezljivosti: Wi-Fi ali Wi-Fi in LTE. Velikost pomnilnika bo 16 GB ali 32 GB z režo za kartico MicroSD (do 128 GB). Kupci bodo imeli na izbiro model z 10,5-palčnim (26,6 centimetra) in 8,4-palčnim (21,3 centimetra) zaslonom.

Samsungova nova tablica prinaša tudi novo storitev Papergarden, ki bo omogočala ogled široke palete priljubljenih digitalnih revij v živahnih in realističnih barvah. Ta storitev bo prvič zaživela prav na tablici Galaxy Tab S.