Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - SP

Španija - Nizozemska
1

Nedvomno obe reprezentanci spadata v ožji krog favoritov za zmago na svetovnem prvenstvu. Tekma bo ponovitev finala na mundialu pred štirimi leti, izkušnje in kvaliteta pa so na strani Španije. Na roko Nizozemcem ne gre niti vzdušje v slačilnici, saj sta se v nedeljo med seboj sporekla Sneijder in branilec Martins.

Nogomet - Mednarodni - SP

Čile - Avstralija
1

Čilenci že dolgo niso imeli tako kakovostne zasedbe, kot jo imajo prav v Braziliji. Največ bremena bosta na svojih plečih nosila izvrstna Alexis Sanchez in Arturo Vidal, pozabiti pa ne gre niti napadalca Valencie Eduarda Vargasa. Avstralci, ki največje upe polagajo v že nekoliko ostarelega Tima Cahilla, se bodo morali že za točko pošteno potruditi.

Nogomet - Mednarodni - SP

Mehika - Kamerun
2
<p><strong><span style="font-size:medium;"><span style="font-weight:normal;"></span></span></strong><strong><span style="font-size:medium;"><span style="font-weight:normal;">Če večina Mehičanov igra v Latinski Ameriki, se lahko Kamerunci pohvalijo s kopico nogometašiz bogatimi evropskimi izkušnjami. Glavna nevarnost pri Afričanih bo zagotovo Samuel Eto'o, ki je v letošnji sezoni dokazal, da je še vedno vrhunski napadalec. Zmaga proti Mehičanom, ki na pripravljalnih tekmah niso navdušili, ne bi bila presenečenje.</span></span></strong> </p>

Hokej - ZDA - NHL

LA Kings - NY Rangers
0

Čeprav je v zmagah 3:1 za kralje, pa tako izenačenega finala ni bilo že zelo dolgo. Po dveh tekmah v New Yorku se serija znova seli na zahod ameriške obale v Los Angeles. Kraljem pred domačimi gledalci ne bo manjkalo motivacije.

Tenis - ATP - London

Wawrinka S.-Matosevič M.
1
Čeprav se bosta igralca med seboj pomerila prvič, vprašanje zmagovalca ne bi smelo biti vprašljivo. Uspeh Matoševića bi pomenil veliko senzacijo, a le redko kdo verjame, da bi na lestvici 60 uvrščeni Avstralec lahko presenetil tretjega igralca sveta.