Najdražji London, najboljše razmerje med ceno in ponudbo v Hanoju

Pregled 48 destinacij, ki so ga opravili na spletni strani TripAdvisor kaže, da je London prehitel tudi že kar pregovorno drag Oslo. Ugotovili so tudi, da je sedem od desetih najdražjih mest v Evropi. Turistom najbolj dostopna mesta pa so v Aziji, poroča CNN.

Seznam pravi, da večerja in kakšna pijača ter prenočišče v hotelu s štirimi zvezdicami v Londonu turista obere za nič manj kot 523 dolarjev – to je kar trikratni znesek večera in noči, ki bi ga preživeli v vietnamskem Hanoju, ki ima najboljše razmerje med ceno storitev in ponudbo.

New York je še vedno mesto dragih hotelov

V raziskavi so ugotovili, da boste najdražje večerjali v Stockholmu. Za isti denar boste v Hanoju plačali hotel s štirimi zvezdicami, taksi, koktajl, večerjo za dva, nekaj drobiža pa vam bo še ostalo.

New York je na vrhu seznama najdražjih hotelov že drugo leto zapored. Za eno noč boste v hotelu s štirimi zvezdicami v povprečju plačali 365 dolarjev, kar je štirikratnik iste ponudbe v Bangkoku.

Medtem ko je Oslo izgubilo splošno bitko z Londonom, pa je norveška prestolnica še vedno v prednosti, ko je govora o taksijih. Tam vas lahko tri kilometre dolga pot stane do 57 dolarjev. V Džakarti bi za isto pol plačali manj kot tri dolarje.