Google bo s pomočjo podjetja Skybox izboljšal svoje zemljevide oziroma Google Maps. »Ti sateliti nam bodo pomagali pri nadgradnji natančnih fotografij,« so v Googlu zapisali v izjavi za javnost. »Sčasoma pa upamo, da bodo njihovi strokovnjaki in tehnologija pomagali tudi pri izboljšanju dostopa do interneta zlasti na območjih naravnih katastrof in nesreč,« so zapisali in poudarili, da si Google že dlje časa prizadeva za boljše zmogljivosti za pomoč prizadetim območjem.

Dodatna razširitev dostopa do interneta

Google je v zadnjih letih vložil ogromno denarja v projekte, s katerimi pridobivajo podobe iz zraka. Najprej so kupili podjetje Titan Aerospace, ki se ukvarja z droni, z njegovo pomočjo pa so preizkusili prenos dostopa interneta na odročna območja s pomočjo balonov. Tako je tudi možno, da bo Google tehnologijo satelitov uporabil za dodatno razširitev dostopa do interneta.

Iz Skyboxa so prek bloga sporočili, da so navdušeni nad prevzemom Googla. »Imamo neverjetno ekipo, s katero skušamo delati v samem vrhu pridobivanja podob po svetu. Pravi čas je, da se združimo s podjetjem, ki nas spodbuja k drznejšemu razmišljanju, hkrati pa nam lahko omogoči razvijanje ambicioznih vizij,« so zapisali.

V videu si lahko ogledate, česa vse so sposobni sateliti Skyboxa.