Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 2.liga

Cesena - Modena
1, 0

Na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v prvo italijansko ligo je Cesena v gosteh z 1:0 ugnala Modeno, kar ji daje veliko možnosti za skupno zmago in korak do zadnje prepreke pred serie A. V rednem delu je Modena v gosteh od 21 dobila le 4 tekme, kar je slaba napoved pred najtežjim in najpomembnejšim gostovanjem v sezoni, zato gre pričakovati, da bodo domači uspeli zadržati prednost s prve tekme in napredovati.

Košarka - Mednarodni - Kvalifikacije za EP (Ž)

Belgija (ž) - Litva (ž)
2

Litovke so pred dnevi drugi del kvalifikacij za EP začele z visoko zmago proti Makedonkam (108:86), medtem ko so Belgijke izgubile proti Angležinjam (49:56). Čeprav ima Belgija prednost domačega parketa, bodo Litovke odločne, da pokažejo, da imajo več kvalitete in se z zmago močno približajo prvemu mestu v skupini, ki edino vodi na prvenstvo.

Košarka - Izrael - 1.liga

Maccabi Tel Aviv - Maccabi Haifa
1

Telavivski Maccabi, ki v finalu velja za nespornega favorita, je na prvi tekmi v gosteh zmagal z 81:77, sedaj pa bo na svojem terenu prednost najverjetneje brez večjih težav uspel povišati na 2:0, saj v Nokia Areni gostje le zelo redko uidejo porazu.

Hokej - ZDA - NHL

NY Rangers - LA Kings
1

Kralji v finalu vodijo že s 3:0 v zmagah in le še čudež jim lahko prepreči drugo osvojitev Stanleyjevega pokala v treh letih, a težko je pričakovati, da bodo prvaki postali kar z metlo in brez poraza. Na vseh dosedanjih treh tekmah so bili rangerji namreč povsem dostojen tekmec in lahko obžalujejo veliko zapravljenih priložnosti, ki so jih stale zmag. Na prvi in drugi tekmi v Los Angelesu so gostje vodili že z dvema goloma prednosti, a nato obakrat klonili v podaljšku, na tretji tekmi pa so doma nadigrali moštvo Anžeta Kopitarja (32:15 v strelih), a je bil Jonnathan Quick v golu kraljev nepremagljiv, medtem ko Henrik Lundqvist ni imel svojega dne. Čeprav se zavedajo, da jim je pokal najbrž že ušel iz rok, bodo rangerji zagotovo dali vse od sebe, da se vsaj od svojih navijačev poslovijo z zmago in preprečijo kraljem, da bi se veselili na njihovem ledu.