26-letni Messi je v svoji karieri osvojil praktično že vse možne lovorike z Barcelono, v lasti pa ima tudi številne strelske rekorde. Mnogi ga že sedaj uvrščajo med najboljše nogometaše vseh časov, čeprav je še daleč od konca svoje kariere, obstaja pa tudi kar nekaj njegovih kritikov, ki mu očitajo pomanjkanje uspehov z argentinsko reprezentanco. Z razmišljanjem, da brez osvojenega svetovnega prvenstva Messi ne more biti eden najboljših vseh časov, pa se ne strinja Ronaldo, ki ima za Argentinca same pohvale.

»Saj se še ni upokojil?«

»Messi ima še dovolj časa, da zmaga na svetovnem prvenstvu. Saj se še ni upokojil, kajne? Star je šele 26 let. Poleg tega pa je bilo v zgodovini že kar nekaj nogometašev, ki niso nikoli osvojili svetovnega prvenstva, pa so kljub temu šteti za ene najboljših. Res je, da če zmagaš na mundialu, ti to precej poveča ugled in izboljša status, vseeno pa tudi če ti to ne uspe. Si še vedno lahko eden najboljših vseh časov,« je v pogovoru za The Times of India dejal Ronaldo.

Ronaldo se je o Messiju pogovarjal že pred leti z Ronaldinhom, ki je bil takrat prav tako član Barcelone in je bil nad mladim soigralcem navdušen. »Messija sem videl igrati že v mladih letih v Barceloni in o njem sem se veliko pogovarjal tudi z Ronaldinhom, ki je takrat mladega fanta na veliko hvalil in ko sem ga videl tudi na lastne oči, sem vedel, zakaj ga je Ronaldinho tako hvalil. Messi je resnično nekaj posebnega in tudi osvojiti štiri zaporedne zlate žoge je izjemen dosežek,« še dodaja Ronaldo.

Cristiano je sposoben Portugalce na mundialu pripeljati daleč

Brazilec je spregovoril tudi o Cristianu Ronaldu, poleg Messija najboljšem nogometašu zadnjih let, kateremu napoveduje, da bo Portugalski pomagal do dobrega rezultata na letošnjem svetovnem prvenstvu. »Nam, navijačem Reala, je Ronaldo letos prinesel tisto, kar smo si tako dolgo želeli – La Decimo. Bil sem zelo vesel zanj tudi, ko je v začetku leta končno dobil zlato žogo, ki si jo je resnično zaslužil. Tudi za portugalsko reprezentanco igra zelo dobro. S svojo hitrostjo in močnimi streli je zmožen 'vžgati travo'. Tudi njegovi streli z glavo so zelo močni, poleg tega pa vedno preskoči branilce okoli sebe. Portugalska je na mundialu sicer v težki skupini (z Nemčijo, Gano in ZDA, op. a.), a Cristiano je sposoben ekipi pomagati priti v izločilne boje, tam pa je potem vsaka tekma poglavje zase,« meni brazilski Ronaldo.