Zgodba filma Gozdovi so še vedno zeleni se dogaja med prvo svetovno vojno in pripoveduje o usodi dveh vojakov, ki sta po bitki ujeta v gorski postojanki in upata na rešitev iz doline. Film je bil posnet v Sloveniji, na nekdanji meji z Italijo, in to na resničnih prizoriščih prve svetovne vojne: na Mangartu v Julijskih Alpah, ob trdnjavi Kluže, pa tudi v Iškem Vintgarju, na gradu Strmol in v filmskem studiu Viba v Ljubljani. V njem nastopa mednarodna igralska zasedba, ki jo med drugimi sestavljajo Michael Kristof, Clemens Aap Lindenberg, Kristian Hodko in Simon Šerbinek, posnet pa je v nemškem jeziku. Nastal je v avstrijsko-slovenski koprodukciji z zasebnimi finančnimi sredstvi brez pomoči Slovenskega filmskega centra. Iz Avstrije je sodelovala produkcijska hiša Artdeluxe Films, iz Slovenije pa Perfo.

Začetek redne distribucije filma bo 12. septembra, ko naj bi bila avstrijska premiera filma, tej pa bo sledila pot po avstrijskih kinematografih in mednarodnih festivalih. Nemška premiera bo novembra, ko si bodo film v kinematografih predvidoma lahko ogledali tudi slovenski gledalci.

Mednarodni filmski festival v Šanghaju se uvršča v ugledno družbo filmskih festivalov A-kategorije in bo letos med 14. in 22. junijem. Gre za enega največjih filmskih festivalov v Aziji, na katerem se je tokrat za uvrstitev v uradni tekmovalni program potegovalo rekordnih 1099 filmov iz 112 držav; selektorji so jih izbrali le 15, med njimi tudi Naberšnikovega. To je po uvrstitvi filma Šanghaj v tekmovalni spored festivala v Montrealu leta 2012 za Naberšnika že druga uvrstitev v uradni program filmskega festivala A-kategorije. Filme v tekmovalnem programu festivala v Šanghaju ocenjuje mednarodna žirija, ki jo bo letos vodila kitajska igralska zvezda Gong Li, ki je v preteklosti predsedovala žirijam v Berlinu, Benetkah in Tokiu ter bila članica žirije filmskega festivala v Cannesu. Na festivalu bodo sicer prikazali skupno okoli 900 filmov. sta, nr