Bodo iskali novega zdravnika?

Grošelj, ki je v Zdravstvenem domu Zagorje delal v svoji zasebni ambulanti Vitasan, tako ne bo več vodil ambulante, ali bo s tem koncesijo izgubila tudi njegova soproga Mara Grošelj, otroška zdravnica, ki v policijsko preiskavo ni bila vključena, pa se bo vodstvo zdravstvenega doma in zagorske občine odločilo na današnjem sestanku. Medtem ko Danica Slapar, direktorica Zdravstvenega doma Zagorje, zaradi dela v ambulanti včeraj ni bila dosegljiva za pojasnila, je zagorski župan Matjaž Švagan pojasnil, da bodo poskušali najti rešitev, ki bo za vse najmanj boleča. Tako še ni vedel povedati, ali bodo iskali drugega koncesionarja in kako bodo Grošljevi bolniki lahko zamenjali svojega osebnega zdravnika.

Tisoč receptov na leto

Spomnimo, da so policisti Grošlja skupaj s tremi njegovimi bolniki konec maja priprli zaradi nadpovprečnega števila izdanih belih receptov za psihoaktivna zdravila, za katera naj bi Grošelj dobil tudi plačilo, bolniki pa so zdravila preprodajali. Število izdanih receptov je krepko presegalo povprečje države: leta 2013 so v povprečju na enega zdravnika prišli štirje beli recepti, Grošelj pa jih je izdal kar 993. Za izdani recept je po ugotovitvah policije prejel od 5 do 50 evrov, da so bile tablete, ki so jih osumljenci dobili na recept, namenjene za nadaljnjo prodajo, pa kaže tudi dejstvo, da se kriptirne številke pacientov niso ujemale s številkami na receptu.

Grozi mu 12 let zapora

Njegovo ravnanje so tudi v Psihiatrični kliniki Ljubljana ocenili kot izrazito nestrokovno ravnanje zdravnika, saj je Grošelj tako z odmerki kot s kombinacijo predpisanih zdravil, med katerimi so bili najpogosteje apaurin, leksonin, helex, xanax, salval in dormicum, prekoračil odmerek varnega jemanja teh zdravil tudi za stokrat. Grošlju grozi do 12 let zaporne kazni, policisti pa preiskavo nadaljujejo, saj ga sumijo tudi drugih korupcijskih dejanj in zlorabe položaja. slo