"Mislim, da smo se z dvema zmagama postavili v zelo dober položaj in bomo to jasno poskušali ponoviti še enkrat danes zvečer. Ampak razpoloženje je kar sproščeno, kar mislim, da je dober znak za danes," je v izjavi slovenskim dopisnikom povedal Kopitar.

Los Angeles Kings so zadnje tri tekme končnice dobili po podaljšku in logično vprašanje, ki se postavlja, je utrujenost. "Mislim, da sploh ni preveč časa misliti na to. Malo utrujenosti je prisotno, ampak zavedamo se, da na vsak prosti dan naredimo vse kar se da, da se čimbolj regeneriramo," je dejal.

S svojo igro doslej je zadovoljen, saj je dosegel največ točk v končnici in je v igri za najbolj koristnega igralca. Obenem pa bi rad dosegel še kakšen gol več. "Mislim, da bi lahko padel kakšen gol več. Mislim pa, da trenutno ni pomembno kdo daje gole. Imamo en sam cilj in gremo proti temu cilju," je povedal Kopitar.

V dvorani Madison Square Garden ga čaka posebno vzdušje, saj so newyorški navijači znani kot zelo glasni in vneti. "Zanesljivo bo nekaj posebnega, ker je finale. Mislim, da bodo, po domače povedano, vsi zelo 'napaljeni' in bo zelo lepo," je dejal. Slovenskim navijačem v domovini pa je sporočil, da naj navijajo tako kot so doslej.

Pred dvorano Madison Square Garden se že čez dan zbirajo navijači obeh ekip. John Wepler iz Los Angelesa se je pohvalno izrazil o Kopitarju in menil, da je verjetno najboljši center v ligi, ki igra dobro v napadu in v obrambi. "Je vodja, srce in duša kraljev. Potrebujemo ga in nocoj mora imeti dobro tekmo," je povedal Wepler.

Navijač rangerjev Andrej Ganejev, po rodu iz Rusije, začuda ni imel slabih besed za Kopitarja. "Nimam ga rad, ampak ne morem ga sovražiti. Upam le, da bo igral slabo, tudi na naslednjem svetovnem prvenstvu ali olimpijskih igrah proti Rusiji. Mislim, da lahko nocoj premagamo Los Angeles, saj sta ekipi zelo izenačeni," je dejal navijač domačih.