V vratih Petr Čech, v obrambi David Alaba, v napadu pa Zlatan Ibrahimović, Robert Lewandowski in Gareth Bale. Takšna ekipa bi verjetno lahko na SP posegla kar visoko, a seveda nikoli ne bo dobila priložnosti za nastop. Ker je sestavljena iz igralcev različnih narodnosti, ki bi lahko v najboljšem primeru zaigrali skupaj le v klubu. Čeprav novice, povezane z nogometom, v zadnjih dneh in urah pred začetkom SP kar dežujejo, so se pri nemški tiskovni agenciji dpa odločili, da se pozabavajo še s hipotetično ekipo manjkajočih zvezdnikov.

Poleg omenjene peterice igralcev so Nemci v svojo sanjsko manjkajočo ekipo uvrstili še poškodovana Bayernova zvezdnika Thiaga in Francka Riberyja, v napad pa še prav tako poškodovanega Kolumbijca Radamela Falcaa, ki je sicer do zadnjega upal, da bo lahko nastopil. Teoretična tržna vrednost teh igralcev znaša kar 378 milijonov evrov.

Odzivi tistih, ki jih ne bo zraven, pa so različni. Bale je tako v eni od reklam, ki jih je posnel za svoje pokrovitelje, obžaloval, da z reprezentanco Walesa ne bo doživel vročice svetovnega prvenstva: "Bilo bi fantastično, če bi lahko doživel kaj takega." Švedski zvezdnik Ibrahimović pa se je odzval v svojem slogu. "SP brez mene, to seveda ne bo vredno ogleda," je dejal, ko je bilo jasno, da Švedov ne bo v Braziliji.

Falcao pa je bil realen: "Zdaj sem razmeroma dobro pripravljen. Toda jasno mi je, da mi še nekaj manjka do tiste res popolne pripravljenosti in ne bi bil rad v ekipi, če nisem stoodstotno nared." Posebna zgodba pa je Italijan Riccardo Montolivo, ki je ostal brez zanesljivega nastopa tik pred začetkom SP zaradi hujše poškodbe na prijateljski tekmi.