Britanec, ki se je pred nekaj meseci razšel s prejšnjim trenerjem Ivanom Lendlom, je sodelovanje z nekdanjo francosko teniško igralko sklenil le za krajše obdobje, do konca sezone na travnati podlagi, nato pa bosta ocenila, če je še smiselno še naprej sodelovati.

»Sem navdušen nad možnostjo sodelovanja z Amelie, saj je oseba, ki sem jo vedno cenil in se po njej tudi zgledoval. V karieri je imela večkrat tudi precej smole, a je bila kljub temu izjemna igralka in je osvojila nekaj velikih turnirjev, tudi Wimbledon. Imel sem že zelo močno trenersko ekipo, a mislim, da s prihodom Amelie dobimo še dodatne izkušnje in taktično znanje, ki nas bo gnalo še naprej do novega napredka. S komer koli sem se pogovarjal o Amelie, je o njej govoril le z izbranimi besedami, tako o osebi kot o trenerki, zato sem prepričan, da mi bo njen prihod v ekipo pomagal, saj želim osvojiti še več turnirjev za grand slam,« je o trenerski okrepitvi na svoji spletni strani zapisal Murray.

Mauresmojeva je v svoji karieri igralke osvojila dva turnirja za grand slam, Australian open in Wimbledon, poleg tega je leta 2004 v Atenah osvojila še srebrno olimpijsko odličje. V svoji karieri je bila tudi številka 1 ženskega tenisa, prvič se je na vrh povzpela 13. septembra 2004. Slovela je po močnem enoročnem backhandu in dobri igri na mreži. Po 15-letni uspešni karieri se je športno upokojila 3. decembra 2009.