PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

J.Koreja-Gana
2
Za nekatere ekipe  bo kmalu jasno, da so se na SP "pretihotapile" zaradi bodisi lahkih kvalifikacij ali pa morda zaradi prebliska. Pri Korejcih mi smrdi na prvo, kajti trenutno nimajo ravno najboljše generacije, Gana pa se je zaradi izjemno neugodne skupine (skupina G) že kmalu zbrala in odpotovala čez lužo. Mislim, da so Afričani nekoliko bolj fizično in tehnično pripravljeni, obetajoče pa je za njih tudi dejstvo, da so se Azijci od svoje publike poslovili s porazom proti Tuniziji. Tekmabo odigrana v Miamiju.

Nogomet - Danska - 2.liga

AB Kobenhavn-HB Koge
1
Tukaj gre enostavno za vprašanje motivacije. Medtem ko gostje ne morejo niti gor, niti dol, se AB iz prestolnice z dvema kluboma še zmeraj bori za obstanek. V primeru treh točk bi cilj 99% dosegli. Tisti odstotek je namenjen scenariju, da neposredni konkurent Vendsyssel v Horsensu zmaga za 10 golov (torej znanstvena fantastika).

Tenis - ATP - Halle

Struff J.L.-Sousa J./+1,5/
1
V Halleju je marsikateri domačin v preteklosti že znal presenetiti favoriziranega nasprotnika. Tokrat je mladi Struff kar lepo favorit, saj letos beleži spodbudne rezultate, močan servis pa mu bo na travi prišel še kako prav. Za začetek se bo udaril z Joaom Souso, ki je v seriji osmih zaporednih porazov in to kar na pesku, kjer naj bi sicer praviloma odnesel tudi kakšno zmago. V karieri je Portugalec na travi odigral 6 profesionalnih dvobojev na travi in imel polovičen uspeh.

Tenis - ATP - London

Mathieu P.H.-Bedene A.
1
Ponovitev lanskega dvoboja v prvem krogu Queen's Cluba. Aljaž je v pridobivanju britanskega potnega lista, trenutno pa ima predvsem veliko težav z zapestji. No, do danes naj bi se mu stanje izboljšalo in tako bo lahko zaigral na prvem travnatem turnirju sezone. Ker je Mathieu na pesku pokazal obetavne rezultate in ker mi je stanje Bedeneta uganka, napovedujem zmago Mathieuja.

Tenis - WTA - Birmingham

Kichenok L.-Riske A.
2
Za konec pa še par, ki ga po mili volji lahko vrinete na večino današnjih lističev. Alison Riske je imela lani namreč na travi izvrstno sezono, tule v Birminghamu pa prek kvalifikacij nato dosegla celo polfinale, premagala celo Lisickijevo. Verjamem, da kvalifikantka iz Ukrajine Američanki ne bo kos.