Hokejisti iz Los Angelesa so prišli v New York v nadaljevanje končnice z dvema zmagama, ki so ju dosegli v dveh podaljških v sredo in soboto. V New Yorku jih čakata tekmi danes in v sredo, ko se lahko že vse skupaj konča s slavjem kraljev in novo osvojitvijo Stanleyjevega pokala po letu 2012.

Vendar pa si zmago želijo tudi v New Yorku, saj so rangerji nazadnje osvojili Stanleyjev pokal leta 1994 in navijači zahtevajo svoje. "Nikakor jih nismo zlomili," je na novinarski konferenci v nedeljo povedal igralec kraljev Justin Williams.

»Rangerji še niso zlomljeni«

Kopitarja v nedeljo ni bilo pred novinarje na konferenci v hotelu Ritzy Carlton, prišli pa so trije njegovi soigralci, poleg Williamsa še Marian Gaborik in Dwight King, ki so priznali utrujenost po treh zaporednih zmagah v končnici po podaljških, vendar obenem dodali, da to ne bo igralo nobene vloge in komaj čakajo današnjo tekmo. "Nobena ekipa ne pride v finale po naključju. Vodimo z dva proti nič in ne zanima me, kako smo do tega prišli. Zmagovati je vedno zabavno," je povedal Williams in dodal, da Newyorčani kljub zaostanku nikakor niso zlomljeni.

Williams je s 23 točkami v tekmi za naslov najkoristnejšega igralca končnice. Skupaj sicer z drugimi razpoloženimi kralji, na čelu s Kopitarjem, ki je doslej dosegel 25 točk, od tega pet zadetkov in 20 podaj, ter vodi po točkah.

Sutter: Kopitar je očitno velik del naše ekipe

"Ali pričakujem, da bo več zadeval? Saj vodi med strelci. Mogoče ne nujno glede golov, ampak že na zadnji tekmi je imel velik delež pri dveh golih. Kopitar je očitno velik del naše ekipe in vselej računam nanj," je na vprašanje STA na novinarski konferenci odvrnil trener Sutter.

Madison Square Garden bo spodbuda tudi za kralje, predvsem Gaborika

Domačini računajo na glasno podporo polne dvorane, ki sprejme 18.000 gledalcev, kar pa je za Sutterja le prednost. "Radi imajo svojo ekipo in sovražijo nasprotnika. To je dobro. To imamo radi. Rad greš v take zgradbe, ki so polne, glasne in kjer pravijo, da te sovražijo," je dejal nasmejani Sutter in zatrdil, da je vedno veselje igrati v dvorani Madison Square Garden, tej najboljši zgradbi iz starih časov.

Dvorana je bila letos prenovljena za ceno skoraj 300 milijonov dolarjev in Gaborik, ki so ga rangerji lani po štirih sezonah v New Yorku prodali naprej, pravi, da bo zaigral s še večjo energijo kot doslej. Tudi Gaborik je s 13 goli in sedmimi podajami v igri za najkoristnejšega igralca končnice.

Nocoj najpomembnejša tekma za NY v 20 letih

Trener Newyorčanov Alain Vigneault pravi, da bo današnja tekma največja in najpomembnejša za New York v 20 letih. "Navijači so morda razočarani, ker zaostajamo z dvema porazoma, vendar to ni posledica pomanjkanja prizadevanj. Igramo proti res dobri ekipi. Poznamo izziv in potrebovali bomo pomoč navijačev," je povedal Vigneault. Navijači so pripravljeni in že v nedeljo so oblegali dvorano, kjer so jim pripravili poseben prostor in omogočili srečanje z zvezdniki, kot je vratar Henrik Lundqvist, za hrbet katerega bo Kopitar s soigralci skušal še naprej spravljati plošček.

Navijači rangerjev Kopitarja cenijo, a mu želijo le najslabše

Newyorški navijači Kopitarja poznajo in spoštujejo, vendar pa to še ne pomeni, da ga bodo imeli radi. "Anže Kopitar je ena velika nadloga in tečnoba," je povedal David iz New Yorka, ki slovenskemu asu na newyorškem ledu želi vse najslabše. "Kopitar je dober igralec in dober strelec. Na srečo nam doslej še ni dal gola in si želim, da bi tako tudi ostalo," pa je povedal Jedd iz New Jerseyja.

Tudi navijaški par, sestavljen iz očeta Paula in sina Joeyja, meni podobno. "Kopitar je zelo dober igralec. Izjemno nadarjen. Vendar želim, da ga bo kdo ugnal v kozji rog in bo izgubil," je dejal oče. "Milim, da je zelo nadarjen igralec in dober pri spravljanju ploščka v mrežo, vendar pa mu želim, da hudo izgubi," pa je dodal Joey.