Melanie Griffith in Antonio Banderas sta se spoznala med snemanjem romantične komedije Too Much leta 1995. Film je doživel polom, zveza med igralcema pa se je okrepila. Leto kasneje sta se poročila. Njun zakon je bil vzor vsem zvezdniškim zakonskim parom. Pred letom dni pa so se pojavile govorice, da je njun zakon na trhlih tleh in da sta na dobri poti proti koncu.

Prijatelji presenečeni nad novico

Z vložitvijo zahtevka za ločitev je Melanie mnoge presenetila, med drugim tudi tiste, ki jo dobro poznajo. »Po tej poti sta nekoč že hodila, a nisem si mislil, da se bosta ločila,« je medijem priznal prijatelj zakoncev. »Med njima je bilo preveč ljubezni,« je še dodal. Precej težav naj bi Melanie in Antonio imela leta 2009, ko je igralka že tretjič obiskala kliniko za odvajanje od pomirjeval in alkohola. »Imela sva toliko težav kot drugi pari in tega nisva nikoli skrivala,« je dejal Banderas.

Govorice o njunem načetem odnosu so podžgale še fotografije, na katerih naj bi se Banderas sproščal v družbi dveh mladih deklet.

Griffithova najela »kraljico za ločitve«

Igralko, ki so jo pred novico o ločitvi, videli v družbi Eve Longorie, naj zadeve ne bi preveč prizadele. Vsaj videti ni tako. V skupni izjavi za javnost sta zakonca navedla: »Po premisleku sva se odločila, da končava svoj skoraj 20 let trajajoč zakon na zelo spoštljiv in prijateljski način.« Griffithova je najela »kraljico za ločitve«, odvetnico Lauro Wasser, od Banderasa pa naj bi zahtevala preživnino. Igralka hoče tudi skrbništvo nad njuno hčerjo Stello, ki bo septembra praznovala svoj 18. rojstni dan, igralec pa naj bi jo lahko obiskoval.

Nujni prijatelji pravijo, da je skoraj nemogoče, da bi se ločitev spremenila v grd obračun. »Nikoli nista bila takšna,« so dodali. Melanie se bo tokrat ločila že četrtič. Dvakrat je bila poročena z Donom Johnsonom, s katerim ima hči Dakoto Johnson, in enkrat s Stevenom Bauerjem, s katerim ima sina Alexandra.