Kakšno je stanje vaše poškodovane stegenske mišice?

Bolj kot se je tekma bližala koncu, manj sem imel moči. Zaradi poškodbe seveda nisem mogel igrati na vso moč, mišica pa je dobro zdržala vse napore. Imam dovolj izkušenj, da sem ritem igre in obremenitve prilagodil tej poškodbi. Upam in pričakujem, da bo do nedelje mišica povsem nared.

Ste pred tekmo dobili injekcijo ali vzeli protibolečinske tablete?

Ne. Nisem privrženec tovrstnih zadev, še posebno zaradi zdravja, ki je na prvem mestu. Če malce boli, stisnem zobe, če je prehudo, pač ni smiselno tvegati. V vsakem primeru pa imam raje nadzor nad bolečino.

Slovenija je slabo začela in prvih dvajset minut že precej zaostajala.

Morebiti smo bili malce presenečeni z njihovo tranzicijo, kajti Madžari so nas zelo uspešno razbijali prek položaja krožnega napadalca v naši obrambi 3-2-1. Dosegli so nekaj lahkih zadetkov, mi pa se v napadu sprva nismo najbolje prilagodili njihovemu sistemu, kasneje pa je naša igra le stekla. Skoraj celoten prvi polčas smo jih lovili in pri tem porabili veliko energije in moči.

V drugem polčasu je bil skoraj usoden dolg strelski mrk Slovenije.

A kljub strelskemu mrku je dobra plat, da tudi Madžari skoraj niso mogli doseči gola in se niso pretirano odlepili. Še pomembneje je, da smo se v zadnjih desetih minutah spet dvignili, čeprav smo imeli že pet golov zaostanka. V naši igri je še veliko rezerv, tako v obrambi kot v napadu. V zadnjem času je bila to zagotovo ena naših najslabših predstav, delali smo veliko neumnosti v igri, veliko zadetkov smo dobili z igralcem več, v napadu se nismo držali tistega, kar smo se dogovorili. Dogovor je bil, da jih bomo razbijali s širokih položajev in kril, a smo se preveč zadrževali in nabijali v sredini. Posledično smo imeli manj prostora v napadu, krožni napadalci pa si niso mogli izboriti ugodnejših položajev.

Tudi Madžari včeraj niso blesteli in ob boljši slovenski igri so bili zagotovo zreli za poraz.

Seveda. Če bi odigrali na ravni naših sposobnosti in zmožnosti, bi v Veszpremu iztržili še ugodnejši izid, lahko bi celo zmagali. Toda glede na to, kako slabo smo igrali, imamo dober in aktiven rezultat.

Je Slovenija sposobna v Velenju nadoknaditi minus tri?

Vsekakor. Morebiti je po eni strani celo bolje, da smo izgubili s tremi goli, kakor pa da bi minimalno zmagali. Zdaj se bo pozitivna napetost obdržala skozi ves teden do nedelje, v nobenem primeru se ne bomo sprostili. V Velenju moramo iti na glavo, iztisniti iz sebe še zadnje atome moči in se maksimalno boriti. Kakovost imamo, tudi dovolj moči, zato sem prepričan, da se bomo veselili uvrstitve na SP.